Znano, kaj bo z denarjem, zbranim za Krisa

Foto: Jaka Ivančič
Foto: Jaka Ivančič
Društvo Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki je sprejelo odločitev, kakšen bo naslednji korak po zapletu z davkom.
Oglej si celoten članek

Društvo Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki se je odločilo, da bo znesek, potreben za Krisovo zdravljenje, nakazalo Zvezi prijateljev mladine, ki bo nato znesek nakazalo Krisovim staršem. Tako bodo namreč zadostili pogojem, po katerih jim ne bo treba plačati davka. 

xxx

Društvo Palčica Pomagalčica je bilo v poslovni register vpisano 3. julija letos, da bi pridobilo status humanitarne organizacije pa bi moralo takšno dejavnost opravljati že najmanj leto pred vložitvijo vloge za pridobitev omenjenega statusa. Ker društvo nima humanitarnega statusa, bi namreč tako društvo kot Krisova družina morali plačati davek od zbranega denarja za zdravljenje malega Krisa. Spomnimo, v dobrem tednu dni se je zbralo več kot 3,9 milijona evrov za zdravljenje dečka, ki trpi za spinalno mišično atrofijo. Zdravilo, ki je za zdaj na voljo le v ZDA, stane 2,3 milijona evrov. V primeru, da bi bilo treba od zbranega denarja plačati davek, bi bilo treba v državno blagajno dati skoraj dva milijona evrov. 

Larisa Štoka, predsednica društva, je v oddaji 24ur zvečer dejala, da bodo Zvezi prijateljev mladine nakazali znesek, ki ga družina potrebuje za zdravljenje. Preostali denar bo ostal na računu društva Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki. O tem, kaj bo s preostankom denarja, bodo javnost obveščali, kot pravi, bo namenjen tistim, ki ga potrebujejo. O tem, komu bo šel denar, nameravajo tudi v prihodnje transparentno poročati. 

Zbrali 3,7 mio evrov Krisova starša: "Naši družini ste dali novo upanje"

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.