Slovenija
2812 ogledov

Krisova starša: "Naši družini ste dali novo upanje"

Kris Jaka Ivančič
V dobrodelni akciji za Krisa se je nabralo več kot 3,7 milijona evrov, kar pa še ni končni znesek.

Na tiskovni konferenci, ki jo je organiziralo dobrodelno društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki, so se vsem, ki so kakorkoli pomagali zahvalili člani društva ter Krisova starša Ana Jerak in Matteo Zudich. 

"Za nami je neverjetno obdobje, polno čustev, sreče, hvaležnosti. Našemu Krisu ste omogočili prihodnost," je v solzah dejala Krisova mama Ana Jerak. Krisove sanje so veliko bliže, za kar so neizmerno hvaležni vsem. "Naši družini ste dali novo upanje. Zdaj smo bliže cilju. Prvi del je končan, pot pa se nadaljuje."

Predsednica društva Larisa Štoka je predstavila zgodbo društva, ki je izpeljalo največjo dobrodelno akcijo doslej. "Zbrana sredstva, ki jih pridobivamo z akcijami, vedno namenimo otrokom iz različnih ranljivih skupin. Z nami sodeluje približno 100 gostinskih lokalov in hotelov na Obali. Zbiramo vse vrste zamaškov, plastične in kovinske. Z nami sodeluje prek 30 različnih javnih ustanov. Vzpostavili smo verigo zbiranja zamaškov, da bi ta že obstajala v primeru, ko bi se pojavila potreba po tem. Iz dneva v dan se nam priključujejo druge javne ustanove, vedno novi dobrodelni škratki oziroma dobrotniki," je povedala Štoka in poudarila, da za nobeno dejavnost člani društva ne dobijo plačila. 

Akcija zbiranja sredstev za Krisa je najodmevnejša ni pa njihova edina. Izpeljali so že več drobnih akcij, s katerimi so želeli prisluhniti individualnim zgodbam. Med večje sodi akcija zbiranja papirja za pomoč šoloobveznim otrokom. V dobrem mesecu dni so zbrali več kot 10 ton papirja za šoloobvezne otroke in jim pripravili pakete presenečenja ter organizirali doživetje z vetrom v laseh. S potrebščinami so oskrbeli 49 otrok, ki so prejeli točno tisto, kar so potrebovali, saj so upoštevali njihove individualne potrebe.

Kris Akcija zaključena Šport Valentino Rossi malemu Krisu poslal darila in čaka na njegov obisk

Za Krisa | Avtor: Anže Petkovšek Tiskovna konferenca za Krisa. Anže Petkovšek

V stik s Krisom so prišli zahvaljujoč mamici deklice, ki so ji pomagali. Za deklico so namreč zbirali plastične zamaške. Mamica deklice se je odločila vrednost ene tone plastičnih zamaškov donirati za Krisa in tako je bil postavljen pri kamenček na poti. 

Larisa Štoka je stopila v stik z Ano Jerak, na kar je padla odločitev, da bodo za Krisa začeli zbirati zamaške in papir. "Mamica je ravno v tistih dneh dobila informacijo, da je Kris primeren za novo zdravilo, zato smo se odločili iti v akcijo prek Facebooka," je povedala Štoka. Čez noč se je na transakcijskem računu zbralo 8 tisoč evrov. "Prav posebna zahvala gre sočutju vseh, ki so se odzvali. Veliko srčnih nakazil, majhnih vsot, velikih, pa tudi donacij podjetij prek donatorskih in sponzorskih pogodb," se je zahvalila vsem, ki so kakorkoli sodelovali. 

Ko so dosegli zastavljeni znesek, so zaustavili zbiranje sredstev prek SMS-sporočil in nemudoma dali obvestilo na spletno stran, da je znesek zbran. "Ker v soboto in nedeljo banke ne javljajo prilivov, smo vedeli, da se bo še nekaj nabralo," je dejala. Do zdaj so tako na račun prejeli že več kot 3.719.000 evrov, ob čemer v ta znesek še niso vštete vse donatorske in sponzorske pogodbe, ki še prihajajo. "S tem denarjem, ki je ostal, bomo lahko risali nove nasmehe. To priložnost sta nam ponudila Kris in njegova družina. Še naprej želimo transparentno poročati tudi o preostanku denarja. Denar bo porabljen za zdravljenje Krisa do popolne rehabilitacije, prepričana sem, da bo Kris pomagal tudi vsem ostalim otrokom, ki to potrebujejo." 

Kot je dejala Larisa Štoka, bo društvo nadaljevalo tako, kot so začeli. "Obdržali bomo majhno jedro in to izpeljali tako, kot se spodobi." 

Kris Že napovedano Slovenija Koncert za Krisove prijatelje

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Avatar vec
    vec 01:43 02.oktober 2019.

    Naša familija je dale preko xx eur in nam ni žal, ravno popoldan sem se pogovarjal na kafetu z ljudmi ki niro ravno revšeti, in VSI VSI čeprav VEČINA NITI NI ROJENA v SLO, so se strinjali, da če ne ...prikaži več drugega se je pokazalo tisto kar nekatere nacije ne premorejo, SOČUSTVOVANJE (avstralci so padli ne tem čustu miljon %) MI nismo, darovali so tako Srbi, Hrvati, Bošnjaki, Kosovarji, in še kr nekaj nacij, Tako da sem optimist, da bo tudi za ostale potrebne pomoči posluh, Je pa res da zavarovalnice

  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 23:18 01.oktober 2019.

    Taki, ki nimajo medijske pomoči, pa jo potem zelo težko dobijo. Pomagajmo skupaj: https://www.facebook.com/433429674158447/photos/a.437102290457852/513064126195001/?type=3&theater

  • Solton 18:37 01.oktober 2019.

    ma jebale vas te dobrodelne popilistične akcije...nakonc si bo par vpletenih še fino žepe nafilal in se vam bojo vsem smejal...slovenčki naivni spet so vas nategnl...

Sorodne novice