Slovenija
3598 ogledov

Noro, za Krisa zbrali 3,4 milijona evrov!

Kris
Iz društva Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki so sporočili, koliko denarja se je zbralo za Krisa.

V enem tednu se je za pomoč Krisu zbralo neverjetnih 3.401.897 evrov, so sporočili iz društva Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki. Iz društva so ob tem sporočili, da so teleoperaterje zaprosili, da se SMS sporočila KRIS5 na 1919 zaustavi.

Krisova zgodba je v zadnjih dneh ganila takorekoč vso Slovenijo, ljudje so stopili v akcijo, ki so se ji pridružili tudi v tujini; v zbiranju sredstev sodelujejo številni naši uspešni športniki in estradniki. 


Kris ima še štiri mesece časa, da dobi revolucionarno zdravilo Zolgensma, ki v Evropi še ni registrirano, zdravljenje z njim pa je na voljo v ZDA. 

Kris trenutno v breme ZZZS prejema zdravilo Spinrazo za spinalno mišično atrofijo, zaradi katerega se mu stanje sicer izboljšuje, a starši polagajo upe na zdravljenje v ZDA.

Gal Donacije Slovenija Za nujno operacijo malega Gala denarja nikakor ne morejo zbrati

Kaj bodo naredili s preostankom denarja, iz organizacije Palčica še niso sporočili. 

Na Društvu za pomoč otrokom z redkimi boleznimi Viljem Julijan, kjer so najprej pozivali k donacijam za Krisa, zdaj pa spodbujajo ljudi, naj darujejo še za Gala, ki potrebuje operacijo v ZDA, so poskušali stopiti v stik s humanitarno organizacijo Palčica pomagalčica, a jim do sedaj to še ni uspelo. 

"Mi smo že nekako poskušali stopit v kontakt s predsednico, a je še nismo uspeli dobiti na telefon," je na vprašanje, ali so v kontaktu z društvom in ali se bodo "preveč" zbrana sredstva morebiti uporabila za Gala ali druge otroke, ki potrebujejo pomoč, odgovoril dr. Nejc Jelen. "Z njimi smo do sedaj uspeli le toliko skomunicirati po mailu, da smo dobili donatorsko pogodbo, ker smo tudi mi donirali za Krisa, nismo pa se uspeli slišati po telefonu." 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • kapibara 09:23 01.oktober 2019.

    " Za nujno operacijo malega Gala denarja nikakor ne morejo zbrati "

  • Kmodri 20:43 30.september 2019.

    Starši so bodo obljubili prste...

  • ode 19:19 30.september 2019.

    Se že pojavljajo mrhovinarji, ki bi radi iz tega razvpitega primera kaj iztržili. Janezovič bi se rad na ta račun rehabilitiral, pa še nekaj bi kanilo v mošnjo. Rudan je zavohal denar, vstal od mrtvih in na hitro spesnil solzavo ...prikaži več pesmico o ubogem Krisu, ki bi morala, po trenutneni euforiji čustev, postati pravi hit. Kaj pa bo z viškom euvrov? Poniknil bo v "raznih stroških"