Šport > Košarka
75692 ogledov

Kar je Dončić storil za Krisa, odmeva tudi v ZDA

luka dončić Instagram
Zapis slovenskega košarkarskega zvezdnika je odmeval bolj, kot si je tudi sam upal predstavljati.

Košarkarski zvezdnikov Luka Dončić je eden izmed tistih znanih slovenskih obrazov, ki so se aktivno vključili v dobrodelno akcijo zbiranja denarja za 19-mesečnega Krisa, ki boleha za spinalno mišično atrofijo.

Cena revolucionarnega zdravila, ki bi Krisu rešilo življenje, je vrtoglavih 2,3 milijona evrov.

Za Krisa Donacije Zdravje Krisova mamica: "Verjamemo, da bomo zmogli. Hvala Slovenija!"

Dobrodelno akcijo so podprli številni znani iz sveta športa, zabave in umetnosti, denarna sredstva za dečka, ki zdravilo mora prejeti v roku štirih mesecev, so zbirali tudi na Hrvaškem, kjer je nogometaše hrvaškega prvaka Dinamo Zagreba angažiral slovenski branilec Petar Stojanović.

Na pomoč je priskočil celo italijanski zvezdnik motociklizma Valentino Rossi, na dražbah pa so se v zadnjih dneh znašli številni dragoceni predmeti slovenskih športnikov in navijačev.

Slovenija Telekom pri donaciji ne zaračuna več

Izjemnemu odzivu na vseslovensko akcijo, ki je združila celotno državo, so se zdaj pridružile tudi Združene Države Amerike. Za to je zaslužen Luka Dončić, ki je zgodbo malega Krisa delila na svojem družbenem omrežju.

Objava je vzbudila pozornost enega izmed uglednih novinarjev, ki je navezal stik z društvom Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki ter jim ponudil svojo pomoč. 

Kris Slovenija Bravo Slovenija, toliko smo že zbrali za Krisa!

"Pozdravljeni, sem športni novinar, zadolžen za pokrivanje Dallas Mavericks. Vašo organizacijo sem našel s pomočjo objave Luke Dončića. Rad bi pomagal širiti..." je del zapisa, ki ga je neimenovani novinar naslovil na humanitarno društvo.

"Dober glas seže v deveto vas... no, v Ameriko. Hvala ti, Luka!!!" so sporočili iz društva.

Najboljši slovenski košarkar je že prispeval denarna sredstva v sklad za Krisa, na pomoč pa mu je priskočil tudi tako, da je na dražbo dal ene izmed svojih najljubših športnih copatov.

Morda bo dobrodelna akcija prav po njegovi zaslugi dosegla zastavljeni cilj, kar bi omogočilo nakup pregrešno dragega zdravila, s katerim bi rešili življenje slovenskemu dečku.

Luka Dončić Medijski gigant Šport Jih še ni izučilo? Spet jih skrbi "debeli" Dončić ...

Komentarjev 4
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 06:41 06.oktober 2019.

    In za kolk so bile prodane un prešvicane teniske??

  • leonardo 08:18 29.september 2019.

    Dragi fant, od te geste naprej si zame odrasel odgovoren mladenič. Hvala Ti.

  • marsal 18:31 28.september 2019.

    po pravici povedano, ko se stara je vedno manj zanimiv !