Šport > Košarka
14179 ogledov

Jih še ni izučilo? Spet jih skrbi "debeli" Dončić ...

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Vzniknila je še ena lestvica najboljših košarkarjev lige NBA.

Pred nekaj dnevi smo poročali o lestvici igralcev v ligi NBA, ki jo je predstavil Sports Illustrated. Na njej je Luka Dončić zasedal 30. mesto, čeprav je lani osvojil naslov najboljšega novinca sezone.

Luka Dončić, LeBron James Top 100 Šport Koliko je boljših od Dončića? Sem ga uvršča sloviti medij ...

Svojo lestvico je že deveto leto zapored podal še en medijski gigant - ESPN. Slednji seznam razkriva postopoma, tako da razvrstitev najboljše deseterice še ni znana. Zato pa je že jasno, kam pri omenjenem mediju uvrščajo Dončića.

Ljubljančan se je znašel na zelo dobrem 16. mestu. Tik pred njim je avstralski zvezdnik Philadelphie Ben Simmons, tik za njim pa ameriški organizator igre, po novem iz moštva Boston Celtics - Kemba Walker. Od enajste do štirinajste pozicije so razvrščeni Kyrie Irving, Russell Westbrook, CJ McCollum in Rudy Gobert.

Lestvica ESPN je dostopna NA TEJ POVEZAVI.

Luka Dončić NBA Šport Dallas ni želel tvegati z Dončićem

Dončić je bil lani na lestvici ESPN na 63. mestu, velja pa poudariti, da gre za seznam, ki projecira učinek košarkarjev v prihajajoči sezoni.

Pri obrazložitvi ocen so snovalci seznama izpostavili glavne pomankljivosti oziroma možne slabosti vsakega posameznika. Pri Dončiću so, tako kot pred letom dni, omenili fizično pripravljenost.

"V kakšni formi bo Dončić na začetku sezone? Lani je dvignil nivo do naslova novinca leta, potem ko je sezono začel z odvečnimi kilogrami, ki pridejo z nazivom 'kralja Madrida'. Kako bo Dončić skrbel za svoje telo, bo ključno pri tem, ali bo res postal kandidat za MVP (najkoristnejšega igralca)," so zapisali pri ESPN.

luka dončić Soigralec Šport "Vsi v ekipi so smešni, razen Dončića."
Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice