Šport > Košarka
3696 ogledov

Shaq že 19 let kuha zamero: "Ta idiot!"

shaquille o'neal Epa
Shaquille O'Neal ne more preboleti dogodka izpred skoraj dveh desetletji.

Legendarni center Los Angeles Lakers Shaquille O'Neal bi leta 2000 skoraj postal prvi soglasni MVP rednega dela NBA sezone. Do tega dosežka mu je zmanjkal samo en glas, nekdanji novinar CNN-a Fred Hickman je namreč za nakoristnejšega igralca sezone takrat imenoval Allena Iversona.

O'Neal je dobil preostalih 121 od 122 glasov.

Sloviti Shaq, ki velja za enega najboljših košarkarjev vseh časov, v karieri je osvojil kar štiri šampionske prstane in trikrat postal MVP finala, še danes goji zamero do Hickmana.

"Fred 'Idiot' Hickman. Sovražim ga," je priznal 216 centimetrov visoki zvezdnik. "Nimam se kaj pogovarjati z njim. Nima se mi kaj opravičevati," je ostal neomajen tudi ob nadaljnji poizvedbi. "Uničil je zgodovino, ker je ****. Nihče ni bil niti približno tako dober kot jaz," je poudaril nekdanji center.

Kar ni uspelo O'Nealu, je leta 2016 uspelo Stephu Curryju. "Nekaj let kasneje je Steph postal soglasni MVP. Obožujem Stepha in on to ve, ampak lepo vas prosim," je še povedal 47-letnik.

O'Neal je v sezoni 1999/2000 prispeval 29,7 točke ob 57-odstotnem metu iz igre, 13,6 skoka in 3,0 blokade na tekmo. Iverson, ki je v končni razvrstitvi zasedel sedmo mesto, je zabeležil 28,4 točke ob skromnem 42-odstotnem metu iz igre.

Komentarjev 3
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.