Šport > Košarka
2947 ogledov

Dvakratni MVP lige NBA: "Dončić je igralec, ki naredi razliko."

luka dončić Instagram
Član košarkarske hiše slavnih se nadeja uspešnega sodelovanja med Lukom Dončićem in Kristapsom Porzingisom.

Steve Nash, dvakratni MVP lige NBA (2005, 2006) in mentor Gorana Dragića, je prepričan, da ima moštvo Dallas Mavericks, za katerega bosta v prihajajoči sezoni prvič skupaj igrala Luka Dončić in Kristaps Porzingis, zelo svetlo prihodnost.

Yudai Baba Okrepitev Šport Dončić dobil novega soigralca

Nekdanji organizator igre, ki je v NBA igral 18 sezon, najdlje pa se je zadržal v Phoenixu, je bil od leta 1998 do 2004 član teksaškega moštva. 45-letnik se je pretekli konec tedna udeležil dobrodelnega teniškega turnirja, ki ga je organiziral Dirk Nowitzki, tam pa je novinarjem dejal, da so lahko navijači Dallas pred prihajajočo sezono upravičeno optimistični.

dončić nowitzki Nesporazum Šport Dončić spravil v zadrego Nowitzkega luka dončić dennis smith jr. Moral je oditi Šport Resnica o odnosu med Dončićem in Smithom

"Mislim, da smo v zelo razburljivem obdobju za vse navijače Dallas Mavericks. Enako velja za vse, ki se odločijo igrati ali delati za to organizacijo," je prepričan Nash, ki kot glavni razlog za to navaja prav navezo Dončić-Porzingis, oziroma "Donzingis", kot košarkarja že imenujenjo navijači.

"Imajo dva igralca, ki znata narediti razliko, če bosta razvila pravo kemijo in medsebojno razumevanje. Oba sta tip igralca, ki zelo ustreza modernemu stilu igre, ob njima pa je še kopica talentiranih igralcih in igralcev z določenimi vlogami, ki so zadovoljni s svojim položajem in lahko prav iz tega razloga presežejo pričakovanja, saj ne čutijo prevelikega pritiska, kar je lahko smrt za kemijo znotraj moštva. Razburljivo jih bo gledati, kako se skupaj razvijajo," je povedal Nash.

luka dončić Tvitosfera Šport Luka Dončić spet okrcal Lufthanso, ta sprva obtožila Adrio Airways

Steve Nash | Avtor: Simon Maljevac Simon Maljevac

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.