Šport > Košarka
4115 ogledov

Resnica o odnosu med Dončićem in Smithom

Dennis Smith Jr.
Ameriški oganizator igre je po preboju Luke Dončića postal kadrovski presežek v Dallasu.

Dennis Smith Jr. je sredi lanske sezone postal postranska škoda zaradi izjemne igre Luke Dončića. Organizator igre se je znašel na seznamu igralcev, ki so z odhodom tlakovali pot za nakup Kristapsa Porzingisa.

Smith je bil še sezono poprej eden izmed nosilcev igre v Dallasu, lani pa je teksaško moštvo vse svoje načrte podredilo Dončiću. Američanu ni šlo na roko, da se je sicer 203 centimetre visoki Sllovenec tako dobro znašel na položaju "enice", zato se je o njegovem odhodu šušljalo že nekaj mesecev pred dejansko selitvijo v New York.

luka dončić dennis smith jr. | Avtor: Reševalni pas/Twitter Dončić se je zavzel za soigralca. Reševalni pas/Twitter

Smith je v krstni sezoni prispeval 15,2 točke in 5,2 podaje na tekmo, sredi druge sezone pa je tudi z Dončićevo pomočjo padel v drugi plan. Ko je sredi meseca januarja začel iz nepojasnjenih razlogov - uradno zaradi poškodbe - manjkati na tekmah, je bilo jasno, da so mu dnevi v Dallasu šteti, uradna potdtiev pa je sledila dva tedna kasneje, ko je postal član New York Knicks.

Poleg njega sta v velikem jabolku pristala še DeAndre Jordan, ki bo kariero nadaljeval pri Brooklyn Nets, in Wesley Matthews, ki ga je pot iz New Yorka zanesla v Indiano, nato pa se je ustavil v Milwaukeeju.

Smithova selitev iz Dallasa v New York naj bi bila sporazumna, a se je takrat na široko govorilo o tem, da naj bi v zakulisju prišlo do spora med njim in Dončićem. Novinec je takrat javno obsodil Dallasovo kadrovsko politiko in s tem posredno negiral govorice, zdaj pa je čistega vina o njunem odnosu nalil še Smith.

"Med nama ni bilo nikoli nič drugega kot samo ljubezen," je zatrdil Američan. "Ljudje so poskušali ustvariti napačno sliko. Luka je super fant. Ne poznam izvora teh govoric, ne vem kje in kdaj so se začela, a z Lukom sva se vedno zelo lepo razumela. On je moj prijatelj, čisto zares," je dodal.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice