Slovenija
23288 ogledov

Bravo Slovenija, toliko smo že zbrali za Krisa!

Kris
Neverjeten odziv, Kris vse bliže zdravljenju v ZDA.

Iz društva Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki so sporočili, da so za 19-mesečnega Krisa, ki se je rodil z redko dedno mišično-žilno boleznijo, spinalno mišično atrofijo, doslej zbrali več kot 500 tisoč evrov.

Odziv na klic na pomoč staršev malega Krisa, ki ima le še slabe štiri mesece časa, da iz ZDA dobi revolucionarno zdravilo, je izjemen. Cena zdravila, ki bi malemu Krisu lahko rešilo življenje, je 2,3 milijona evrov.

Vsi, ki bi želeli pomagati devetnajstmesečnemu Krisu, lahko sredstva nakažete na TRR: SI56 0510 0801 6627 635 Palčica pomagalčica Namen nakazila: za Krisa  ali pošljete  SMS  na številko 1919 s pripisom Kris5. 

K donaciji za malega Krisa pozivajo številni uporabniki družbenih omrežij, med njimi številni znani Slovenci in športniki. Zgodba malega Krisa se je zelo dotaknila tudi biatlonca Jakova Faka.

Po objavi zgodbe o 19-mesečnem fantku Krisu, ki mora v štirih mesecih prejeti zdravilo, da bi lahko preživel, je skupaj stopila širna Slovenija. Številni pomagajo tudi z licitacijami svojih dragocenih stvari.

Na pomoč je po poročanju Primorskih novic priskočil tudi italijanski motociklistični dirkač Valentino Rossi. Kot je pojasnil uradni predstavnik fan cluba Valentina Rossija iz Tavullie za Slovenijo, ga je poklical Rossijev tesni sodelavec Flavio Fratesi, ki je vodja uradnega fun cluba Valentina Rossija, in mu povedal zgodbo malega Krisa. "O tem je takoj seznanil Rossija, ki ni okleval s pomočjo. Podaril nam je podpisano kapo, majico, nahrbtnik, šal in še nekaj drugih stvari, ki jih bomo dali na dražbo, izkupiček pa namenili za dečkovo zdravljenje," jim je pojasnil Dolenc, sicer tudi predsednik Zveze vespa klubov Slovenije.

2,3 milijona evrov je treba zbrati v štirih mesecih

19-mesečni Kris se je rodil z redko dedno mišično-žilno boleznijo, spinalno mišično atrofijo. Na ameriškem trgu od maja letos za to bolezen  obstaja revolucionarno zdravilo, ki pa bo v Evropi registrirano šele prihodnje leto. Takrat pa bo Krisa že prestar, da bi ga prejel.

 

 

Komentarjev 6
  • Kmodri 22:13 26.september 2019.

    Čigavo življenje je bolj cenjeno: otrokovo ali znastvenika? Obema bi za enak denar rešili življenje.

  • romy 20:37 26.september 2019.

    Me zanima če bo par,ki ima najmanj miljardo eur. doniral vsaj 1000 eur. Stavim da ne!!!

  • Vesna Dolšak 14:26 26.september 2019.

    Preostali znesek pa naj prispevajo poslanci in ministri.