Slovenija
2130 ogledov

Koncert za Krisove prijatelje

Kris Jaka Ivančič
Za prihodnji ponedeljek napovedani koncert za Krisa kljub temu, da je denarja že dovolj. Komu ga bodo namenili?

Za ponedeljek je v Kopru napovedan veliki koncert za Krisa, za katerega zdravljenje so sicer številni Slovenci in Slovenke že prispevali potrebno vsoto denarja. Njegova družina in društvo Palčica pomagalčica želijo, da ta zgodba zdaj pomaga pričarati nasmehe tudi na obraze drgih otrok, drugih "Krisov", ki potrebujejo pomoč.

Že napovedani ponedeljkov koncert bo tako namenjen Krisovim prijateljem, so sporočili iz društva. V ta namen se bodo na velikem koncertnem odru v domačem Kopru združili slovenski glasbeniki. Veliki dobrodelni koncert bo prihodnji ponedeljek ob 19. uri v dvorani Osnovne šole Koper. Nastopili bodo Jan Plestenjak, Lea Sirk, Žiga Rustja, Challe Salle, Nina Pušlar, Rudi Bučar, Drill, Slavko Ivančić, Manca Špik, Kvatropirci, Easy, Anika Horvat in Tržaški partizanski pevski zbor Pinko Tomažič.

Organizatorji, glasbeniki, ozvočevalci in vsi, ki sodelujejo pri koncertu, se v celoti odpovedujejo honorarju, celoten izkupiček od prodanih vstopnic pa bo namenjen Palčici pomagalčici, ki bo poskrbela, da bodo vsa sredstva prišla točno tja, kamor so namenjena - do Krisovih prijateljev, ki nujno potrebujejo sredstva za zdravljenje!

Kris Slovenija Noro, za Krisa zbrali 3,4 milijona evrov!

Uspeh je presenetil vse

Kot je znano, za zdravljenje 19-mesečnega Krisa iz Kopra, ki boleha za spinalno mišično atrofijo, smo zbrali nekaj več kot 3,4 milijona evrov. Informacijo so že včeraj potrdili na društvu Palčica pomagalčica, ki je zanj zbiralo denar. Društvo je teleoperaterje že zaprosilo, naj ustavijo darovanje denarja prek sms sporočil.

Akcija pomoči malemu bolniku je povezala in združila Slovenijo; pridružili so se ji športniki, glasbeniki, društva, in na tisoče posameznikov. Uspeh akcije je presenetil vse.

Sredstva so starši in društvo zbirali za zdravljenje z zdravilom zolgensma, ki je trenutno dostopno le v ZDA, obenem pa še izjemno drago, saj stane kar 2,3 milijona evrov. Nevrolog s pediatrične klinike v Ljubljani Damjan Osredkar je za medije dejal, da prve izkušnje s tem zdravilom v ZDA kažejo, da zelo uspešno zavre to bolezen in zelo izboljša naravni potek bolezni.

luka dončić Bravo! Šport Kar je Dončić storil za Krisa, odmeva tudi v ZDA

Kris | Avtor:

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.