Slovenija
5480 ogledov

Uspelo nam je! Slovenci smo za Krisa zbrali 2,3 milijona evrov!

Kris
Iz društva Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki so sporočili, da so zbrali dovolj denarja, da lahko pošljejo Krisa na zdravljenje v ZDA.

Cilj je dosežen! V enem tednu se je za Krisa zbralo 2,3 milijona evrov, kolikor stane odmerek zdravila, ki ga potrebuje. Društvo Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki je sporočilo, da je bil cilj doesežen, točne številke pa obljubljajo naknadno. 

V zadnjih sedmih dneh se je aktivirala praktično vsa Slovenija, stopila skupaj in zbrala sredstva. 

Niti v sanjah si ni predstavljala tega

"V teh dneh je Slovenijo preplavil val dobrodelnosti, v katerem sem se povsem nepričakovano znašla tudi sama," je zapisala učiteljica Larisa Štoka na facebookovi strani Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki.

"Od vedno rada rišem nasmehe na obrazih otrok, saj poklic učiteljice opravljam z veseljem in kot veliko poslanstvo. Pred nekaj dnevi mi je bilo v roke položeno upanje srčne mamice Ana Jerak za življenje njenega, zdaj našega Krisa. Niti v najlepših sanjah si ne bi upala sanjariti o tem, da bo dobrodelnost v Sloveniji dobila zaupanje, ki ga je počasi izgubljala. Slovenci velikega srca ste stopili skupaj in bližamo se magični - zame nepredstavljivi številki, ki jo vsi poznamo in jo Kris potrebuje. Upam in potihem upam, da jo bomo že jutri dosegli. Še vedno sem Larisa, ki v vsakem trenutku zagotavlja, da bo vsak doniran kovanček prišel do otroka, s katerim dihamo vsi."

Za Krisa Slovenija Bravo Slovenija, za zdravilo za Krisa manjka še čisto malo!

V soboto zvečer so na isti strani sporočili, da so zbrali že skoraj dva milijona evrov. Telekom Slovenije je danes sporočil, da so samo njihovi uporabniki preko sporočil SMS zbrali že več kot 800 tisoč evrov. 

Kris Slovenija Zdravilo za "nemškega Krisa" je plačala zdravstvena zavarovalnica

Krisova zgodba je v zadnjih dneh ganila takorekoč vso Slovenijo, ljudje so stopili v akcijo, ki so se ji pridružili tudi v tujini; v zbiranju sredstev sodelujejo številni naši uspešni športniki in estradniki. 

luka dončić Bravo! Šport Kar je Dončić storil za Krisa, odmeva tudi v ZDA

V EU zdravilo ni registrirano

"Kris ima še slabe štiri mesece časa, da iz Združenih držav Amerike dobi revolucionarno zdravilo. Ker v EU še ni registrirano, ga morajo starši plačati sami in tako zbrati 2,3 milijona evrov," so ob prošnji za pomoč na Facebook strani zapisali v društvu, kjer se v imenu staršev obračajo na vse ljudi, da pomagajo Krisu v bitki za življenje.

Za Krisa Donacije Zdravje Krisova mamica: "Verjamemo, da bomo zmogli. Hvala Slovenija!"

Kris trenutno v breme ZZZS prejema zdravilo Spinrazo za spinalno mišično atrofijo, zaradi katerega se mu stanje sicer izboljšuje, a starši polagajo upe na revolucionarno zdravljenje z novim zdravilom Zolgensma v ZDA, saj v Evropi preko Evropske agencije za zdravila še ni registrirano za promet v EU. 

zdravstvena kartica Zdravje ZZZS: Zdravilo, ki ga prejema Kris, njegovo stanje izboljšuje

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • mph 10:50 30.september 2019.

    Zakon, sem prav vesel. :-)

  • perhan63 10:37 30.september 2019.

    no tko zdej pa nej prasica od šerifa dela koncert...smrad