Slovenija
5865 ogledov

Znano, kaj bo z denarjem, zbranim za Krisa

Kris Jaka Ivančič
Društvo Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki je sprejelo odločitev, kakšen bo naslednji korak po zapletu z davkom.

Društvo Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki se je odločilo, da bo znesek, potreben za Krisovo zdravljenje, nakazalo Zvezi prijateljev mladine, ki bo nato znesek nakazalo Krisovim staršem. Tako bodo namreč zadostili pogojem, po katerih jim ne bo treba plačati davka. 

Društvo Palčica Pomagalčica je bilo v poslovni register vpisano 3. julija letos, da bi pridobilo status humanitarne organizacije pa bi moralo takšno dejavnost opravljati že najmanj leto pred vložitvijo vloge za pridobitev omenjenega statusa. Ker društvo nima humanitarnega statusa, bi namreč tako društvo kot Krisova družina morali plačati davek od zbranega denarja za zdravljenje malega Krisa. Spomnimo, v dobrem tednu dni se je zbralo več kot 3,9 milijona evrov za zdravljenje dečka, ki trpi za spinalno mišično atrofijo. Zdravilo, ki je za zdaj na voljo le v ZDA, stane 2,3 milijona evrov. V primeru, da bi bilo treba od zbranega denarja plačati davek, bi bilo treba v državno blagajno dati skoraj dva milijona evrov. 

Larisa Štoka, predsednica društva, je v oddaji 24ur zvečer dejala, da bodo Zvezi prijateljev mladine nakazali znesek, ki ga družina potrebuje za zdravljenje. Preostali denar bo ostal na računu društva Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki. O tem, kaj bo s preostankom denarja, bodo javnost obveščali, kot pravi, bo namenjen tistim, ki ga potrebujejo. O tem, komu bo šel denar, nameravajo tudi v prihodnje transparentno poročati. 

Kris Zbrali 3,7 mio evrov Slovenija Krisova starša: "Naši družini ste dali novo upanje"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.