18-letnica je bila na pragu senzacije

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Hrvaška tenisačica Ana Konjuh je bila v drugem krogu turnirja v Wimbledonu na pragu senzacionalne zmage proti tretji igralki sveta Agnieszski Radwanski, ko ji je načrte prekrižala poškodba.
Oglej si celoten članek

Ana Konjuh, 18-letni teniški up naše južne sosede, se je v solzah poslovila od najprestižnejšega teniškega turnirja na svetu.

Hrvatica je imela na obračunu drugega kroga na voljo tri zaključne žoge za zmago nad tretjo igralko sveta Agnieszko Radwansko, nato pa v 15. igri odločilnega niza utrpela poškodbo gležnja, ki je pokopala njene sanje o uvrstitvi v tretji krog, kar je njena najboljša uvrstitev na turnirjih za grand slam.

Konjuhova je v tretjem nizu vodila s 5:3 in imela na začetni udarec nasprotnice na voljo prvo zaključno žogo, ki je splavala po vodi. V naslednji igri je imela na svoj servis še dve zaključni žogici, ki ju prav tako ni izkoristila in kmalu je bil rezultat poravnan na 7:7.

Pisala se je 15. igra tretjega niza, v kateri je Konjuhova poskušala uloviti skrajšan udarec nasprotnice in pri tem nerodno stopila na žogico ter si grdo zvila gleženj.

Sledil je daljši zdravniški premor, ki ni odpravil bolečin, a 18-letnica je stisnila zobe in poskusila nadaljevati. Z okrnjenim gibanjem se v naslednji igri ni uspela zoperstaviti eni najboljših tenisačic zadnjih let in na koncu morala priznati premoč s končnim izidom 2:6, 6:4, 7:9.

Hrvatica si je v z uvrstitvijo v drugi krog zagotovila 50.000 funtov oziroma slabih 60.000 evrov denarne nagrade. Nastop v tretjem krogu bi ji prinesel 96.000 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.