Šport
61 ogledov

18-letnica je bila na pragu senzacije

ana konjuh wimbledon Profimedias
Hrvaška tenisačica Ana Konjuh je bila v drugem krogu turnirja v Wimbledonu na pragu senzacionalne zmage proti tretji igralki sveta Agnieszski Radwanski, ko ji je načrte prekrižala poškodba.

Ana Konjuh, 18-letni teniški up naše južne sosede, se je v solzah poslovila od najprestižnejšega teniškega turnirja na svetu.

Hrvatica je imela na obračunu drugega kroga na voljo tri zaključne žoge za zmago nad tretjo igralko sveta Agnieszko Radwansko, nato pa v 15. igri odločilnega niza utrpela poškodbo gležnja, ki je pokopala njene sanje o uvrstitvi v tretji krog, kar je njena najboljša uvrstitev na turnirjih za grand slam.

Konjuhova je v tretjem nizu vodila s 5:3 in imela na začetni udarec nasprotnice na voljo prvo zaključno žogo, ki je splavala po vodi. V naslednji igri je imela na svoj servis še dve zaključni žogici, ki ju prav tako ni izkoristila in kmalu je bil rezultat poravnan na 7:7.

Pisala se je 15. igra tretjega niza, v kateri je Konjuhova poskušala uloviti skrajšan udarec nasprotnice in pri tem nerodno stopila na žogico ter si grdo zvila gleženj.

Sledil je daljši zdravniški premor, ki ni odpravil bolečin, a 18-letnica je stisnila zobe in poskusila nadaljevati. Z okrnjenim gibanjem se v naslednji igri ni uspela zoperstaviti eni najboljših tenisačic zadnjih let in na koncu morala priznati premoč s končnim izidom 2:6, 6:4, 7:9.

Hrvatica si je v z uvrstitvijo v drugi krog zagotovila 50.000 funtov oziroma slabih 60.000 evrov denarne nagrade. Nastop v tretjem krogu bi ji prinesel 96.000 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.