AC Milan se je oddaljil od superlige

Foto: Epa
Foto: Epa
Italijanski prvoligaš zaenkrat ne razmišlja o vstopu v evropsko nogometno superligo.
Oglej si celoten članek

Vodstvo italijanskega nogometnega prvaka Milana je sporočilo, da je za tretjino oziroma za 66,5 milijona evrov zmanjšalo izgubo zadnjih let. Klub je za 14 odstotkov povečal prihodke, 32,5 milijona evrov na račun prodanih vstopnic za tekme, 17,6 milijona evrov pa na račun komercialnih prihodkov, poroča AFP.

Povečanje zanimanja za oglede tekme pripisujejo koncu pandemije novega koronavirusa in dejstvu, da se je Milan v lanski sezoni boril za naslov italijanskega prvaka in ga na koncu po 11 letih tudi osvojil.

Saga gre naprej Novi premiki glede Superlige, Čeferinu to ne bo všeč

Klub je v sporočilu za javnost tudi potrdil, da ga zaenkrat morebitna superliga ne zanima. Izvršni direktor kluba je sicer mnenja, da je evropski nogomet v težavah, a se lahko reši tudi brez superlige. Strinja se, da se mora evropski nogomet pogovarjati o preoblikovanju svoje prihodnosti, in opozarja, da zdajšnji sistem postaja nevzdržen.

Milan je bil eden od 12 klubov, ki so bili prvotno vključeni v projekt superlige, ki pa je po ogorčenju navijačev, predvsem šestih angleških ekip, hitro propadel. A Real Madrid, Barcelona in Juventus ga želijo oživiti, ker se ubadajo s finančnimi težavami. Juventus je tako nedavno sporočil, da je pridelal 254,3 milijona evrov izgube.

Sicer pa italijanski prvak uspešno igra v državnem prvenstvu, tudi v ligi prvakov pa si je že zagotovil nastop vsaj v evropski ligi. Trenutno v skupini E za Chelseajem zaseda drugo mesto, ki ga lahko po zadnjem krogu zadrži že v primeru, če na domačem igrišču osvoji točko proti Salzburgu. Uvrstitev v osmino finala lige prvakov bi klubu dalo dodatno finančno injekcijo.

Boj za prevlado Čeferin proti milijonarjem: "Mrtvo!"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.