Šport > Nogomet
156 ogledov

AC Milan se je oddaljil od superlige

AC Milan Epa
Italijanski prvoligaš zaenkrat ne razmišlja o vstopu v evropsko nogometno superligo.

Vodstvo italijanskega nogometnega prvaka Milana je sporočilo, da je za tretjino oziroma za 66,5 milijona evrov zmanjšalo izgubo zadnjih let. Klub je za 14 odstotkov povečal prihodke, 32,5 milijona evrov na račun prodanih vstopnic za tekme, 17,6 milijona evrov pa na račun komercialnih prihodkov, poroča AFP.

Povečanje zanimanja za oglede tekme pripisujejo koncu pandemije novega koronavirusa in dejstvu, da se je Milan v lanski sezoni boril za naslov italijanskega prvaka in ga na koncu po 11 letih tudi osvojil.

Aleksander Čeferin Saga gre naprej Šport Novi premiki glede Superlige, Čeferinu to ne bo všeč

Klub je v sporočilu za javnost tudi potrdil, da ga zaenkrat morebitna superliga ne zanima. Izvršni direktor kluba je sicer mnenja, da je evropski nogomet v težavah, a se lahko reši tudi brez superlige. Strinja se, da se mora evropski nogomet pogovarjati o preoblikovanju svoje prihodnosti, in opozarja, da zdajšnji sistem postaja nevzdržen.

Milan je bil eden od 12 klubov, ki so bili prvotno vključeni v projekt superlige, ki pa je po ogorčenju navijačev, predvsem šestih angleških ekip, hitro propadel. A Real Madrid, Barcelona in Juventus ga želijo oživiti, ker se ubadajo s finančnimi težavami. Juventus je tako nedavno sporočil, da je pridelal 254,3 milijona evrov izgube.

Sicer pa italijanski prvak uspešno igra v državnem prvenstvu, tudi v ligi prvakov pa si je že zagotovil nastop vsaj v evropski ligi. Trenutno v skupini E za Chelseajem zaseda drugo mesto, ki ga lahko po zadnjem krogu zadrži že v primeru, če na domačem igrišču osvoji točko proti Salzburgu. Uvrstitev v osmino finala lige prvakov bi klubu dalo dodatno finančno injekcijo.

Aleksander Čeferin Boj za prevlado Šport Čeferin proti milijonarjem: "Mrtvo!"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.