Afričani šokirali Internacional

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Nogometaši Mazembeja iz Lubumbashija so se uvrstili v veliki finale klubskega svetovnega prvenstva v Abu Dabiju, potem ko so v prvi polfinalni tekmi premagali brazilski Internacional z 2:0 (0:0).
Oglej si celoten članek

Za zasedbo Mazembeja iz Demokratične republike Kongo sta gola dosegla Milota Kabungu (53) in Dioko Kaluyitaka (85). Afriška ekipa je prva v zgodovini nekdanjega medcelinskega pokala oziroma klubskega svetovnega prvenstva, ki se je uvrstila v finale. Doslej so bili zaključni obračuni v tem pokalu domena evropskih in južnoameriških nogometnih ekip. Afriški prvak se bo v finalu pomeril z zmagovalcem dvoboja Inter – Seongnam, ki bo na sporedu v sredo, 15. decembra.

Mazembe iz Lubumbashija je na letošnjem klubskem svetovnem prvenstvu v Združenih arabskih emiratih priredil že drugo senzacijo. Po četrtfinalni zmagi nad mehiškim Pachucom je izločil še brazilski Internacional, v sobotnem velikem finalu (18. decembra) pa se bo pomeril z zmagovalcem dvoboja med aktualnim evropskim in azijskim prvakom.

Afriška ekipa je prva v zgodovini nekdanjega medcelinskega pokala oziroma klubskega svetovnega prvenstva, ki se je uvrstila v finale. Doslej so bili zaključni obračuni v tem pokalu domena evropskih in južnoameriških nogometnih ekip.

Senegalski strateg Mazambeja Lamine N'Diaye se je moštvu iz Porto Alegreja zoperstavil z edino logično taktiko. Sredino igrišča je prepustil brazilskim "virtuozom", njegovi telesno izjemno sposobni varovanci pa so svojo priložnost videli v bliskovitih (pol)protinapadih.

V prvem polčasu se omenjena taktika ni obrestovala, v drugem pa. Že v osmi minuti nadaljevanja je Milota Kabungu sprožil polvolej s 14 metrov, žoga pa je končala v levem zgornjem kotu brazilskega vratarja Brita Soaresa Renana. V nadaljevanju je bila jalova premoč na strani Južnoameričanov, zadnji žebelj v njihovo nogometno krsto pa je v zadnjih minutah obračuna – po močnem in natančnem strelu v desni spodnji kot – zabil Dioko Kaluyitaka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.