Šport > Nogomet
17 ogledov

Afričani šokirali Internacional

1/14
Žurnal24 main
Nogometaši Mazembeja iz Lubumbashija so se uvrstili v veliki finale klubskega svetovnega prvenstva v Abu Dabiju, potem ko so v prvi polfinalni tekmi premagali brazilski Internacional z 2:0 (0:0).

Za zasedbo Mazembeja iz Demokratične republike Kongo sta gola dosegla Milota Kabungu (53) in Dioko Kaluyitaka (85). Afriška ekipa je prva v zgodovini nekdanjega medcelinskega pokala oziroma klubskega svetovnega prvenstva, ki se je uvrstila v finale. Doslej so bili zaključni obračuni v tem pokalu domena evropskih in južnoameriških nogometnih ekip. Afriški prvak se bo v finalu pomeril z zmagovalcem dvoboja Inter – Seongnam, ki bo na sporedu v sredo, 15. decembra.

Mazembe iz Lubumbashija je na letošnjem klubskem svetovnem prvenstvu v Združenih arabskih emiratih priredil že drugo senzacijo. Po četrtfinalni zmagi nad mehiškim Pachucom je izločil še brazilski Internacional, v sobotnem velikem finalu (18. decembra) pa se bo pomeril z zmagovalcem dvoboja med aktualnim evropskim in azijskim prvakom.

Afriška ekipa je prva v zgodovini nekdanjega medcelinskega pokala oziroma klubskega svetovnega prvenstva, ki se je uvrstila v finale. Doslej so bili zaključni obračuni v tem pokalu domena evropskih in južnoameriških nogometnih ekip.

Senegalski strateg Mazambeja Lamine N'Diaye se je moštvu iz Porto Alegreja zoperstavil z edino logično taktiko. Sredino igrišča je prepustil brazilskim "virtuozom", njegovi telesno izjemno sposobni varovanci pa so svojo priložnost videli v bliskovitih (pol)protinapadih.

V prvem polčasu se omenjena taktika ni obrestovala, v drugem pa. Že v osmi minuti nadaljevanja je Milota Kabungu sprožil polvolej s 14 metrov, žoga pa je končala v levem zgornjem kotu brazilskega vratarja Brita Soaresa Renana. V nadaljevanju je bila jalova premoč na strani Južnoameričanov, zadnji žebelj v njihovo nogometno krsto pa je v zadnjih minutah obračuna – po močnem in natančnem strelu v desni spodnji kot – zabil Dioko Kaluyitaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.