Je Slovenija izgubila Jana Oblaka?

Foto: Epa
Foto: Epa
Med ustanovitelji spornega nogometnega tekmovanja je tudi klub slovenskega vratarja Jana Oblaka.
Oglej si celoten članek

Dvanajsterica evropskih nogometnih velikanov, med njimi tudi Atlético Madrid, katerega član je slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, je navkljub ostremu nasprotovanju evropske in mednarodne nogometne zveze ustanovila t.i. superligo.

Novonastalo tekmovanje predstavlja neposredno konkurenco Uefini ligi prvakov.

Razpad sistema Šok: Čeferinove grožnje niso zalegle

Ustanovitelji superlige, kateri bo uvodoma predsedoval Florentino Perez iz Real Madrida, so v izogib zaostrovanju napetosti tako Fifo kot Uefo pozvali h konstruktivnim pogovorom za rešitev problema.

Foto: Profimedia Jan Oblak slovenska nogometna reprezentanca Uefa, kateri predseduje Aleksander Čeferin, je prizadevanja disidentov označila za "ciničen projekt", ki ga je treba ustaviti za vsako ceno. Fifa je pri ustanovitvi tekmovanja problematizirala vprašanje "solidarne, enakovredne in pravične razdelitve finančnih sredstev." 

"Vse nogometne strukture morajo izrabiti vsa pravna, športna in diplomatska sredstva, da se to izpolni. V tem kontekstu lahko Fifa zgolj izrazi svoje nestrinjanje z ustanovitvijo zaprte in separatistične evropske lige," je sporočila krovna nogometna zveza.

Uefa je v odzivu na ustanovitev superlige omenila tudi možnost prepovedi udeležbe nogometašev na vseh mednarodnih tekmovanjih pod njenim ali Fifinim okriljem. "Vsem klubom bo prepovedano igrati na kateremkoli drugem tekmovanju na državni, evropski ali svetovni ravni, njihovim igralcem pa bo onemogočena možnosti zastopanja državnih reprezentanc," so zagrozili.

Ali to pomeni, da Matjaž Kek v prihodnje ne bo več mogel računati na Jana Oblaka?

Foto: Profimedia Matjaž Kek

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 00:25 20. April 2021.

    komu mar fuzbal. a ga je treba gledat ? a ni boljš tisto uro pa pol neki pametnega počet. če …

  • 18:57 19. April 2021.

    Se je svet podrl, ko je SARMA rekel NE reprezentanci? NI SE. Saj OBLAK tudi ne bo VEČEN in ni …

  • 18:01 19. April 2021.

    Ne Oblaka,pač pa veliko zvezdo nogometa zevajočega Čeferina

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.