Ali Slovenija ostaja brez možnosti boja za svojo zadnjo letošnjo medaljo?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Sobotne ekipne paralelne tekme v alpskem smučanju ne bo, njena usoda je še neznana. Zelo malo naj bi bilo možnosti za nedeljsko izvedbo.
Oglej si celoten članek

Organizatorji tekmovanj v alpskem smučanju na olimpijskih igrah v Pekingu so v celoti odpovedali sobotni spored ekipne paralelne tekme.

Za zdaj še ni znano, ali bodo tekmo lahko nadomestili zadnji dan iger. Težava bi lahko bile predvsem rezervirane letalske vozovnice predstavnikov ekip.

V Yanqingu je vso dopoldne močno pihalo, vremenska napoved pa tudi za popoldan ni bila najboljša, kar je organizatorje prisililo v to odločitev. Tudi za nedeljo vremenska napoved predvideva precej vetra.

Foto: Profimedia Andreja Slokar

Že v petek so sporočili, da bo se bo tekma začela uro prej kot predvideno, torej ob 3. uri po slovenskem času, danes pa so nato zaradi premočnega vetra dvakrat za eno uro prestavili start ter se nato odločili odpovedati današnji spored.

Organizatorji veliko manevrskega prostora za izvedbo tekme nimajo, mnogi pa se nagibajo k odpovedi tekmovanja predvsem zaradi vnaprej rezerviranih letalskih vozovnic, kar je zelo razjezilo avstrijsko reprezentanco, ki domov v vsakem primeru odleti šele v ponedeljek.

 "Za to, da bi zaradi logističnih preglavic odpovedali olimpijsko preizkušnjo, enostavno nimam posluha," APA citira glavnega trenerja avstrijske paralelne ekipe Christiana Mitterja.

Na tekmi, na kateri bi sicer sodelovalo 15 reprezentanc, bi morala nastopiti tudi slovenska ekipa, ki jo sestavljajo Žan Kranjec, Miha Hrobat, Tina Robnik in Andreja Slokar. Ana Bucik ima status rezerve.

V osmini finala bi morala biti tekmica Kanada, v primeru napredovanja v četrtfinale pa Avstrija, ki je edina izmed reprezentanc tja že uvrščena.

Foto: Profimedia Andreja Slokar

Glede na nekatere odlične uvrstitve slovenskih smučarjev na podobnih preizkušnjah (Slokarjeva je letos celo dobila edino paralelno preizkušnjo), se je v našem taboru upalo morda celo na medaljo.

Paralelna preizkušnja bi sicer bila še predzadnji nastop slovenskih športnikov na letošnjih Olimpijskih igrah. Zadnji dan se bosta ob 7.30 po slovenskem času namreč na progo v najdaljši ženski preizkušnji na 30 kilometrov podali še zadnji dve slovenski športnici - smučarski tekačici Anita Klemenčič in Neža Žerjav. Obe nato čaka še udeležba na zaključni slovesnosti ob zaprtju olimpijskih iger.

 

Kasneje je vodstvo tekmovanja razkrilo, da tekma vendarle bo na sporedu v nedeljo.

ZOI 2022 Slovenija bo vendarle dobila še eno priložnost za medaljo

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.