Šport > Zimski športi
4891 ogledov

Ali Slovenija ostaja brez možnosti boja za svojo zadnjo letošnjo medaljo?

Andreja Slokar Profimedia
Sobotne ekipne paralelne tekme v alpskem smučanju ne bo, njena usoda je še neznana. Zelo malo naj bi bilo možnosti za nedeljsko izvedbo.

Organizatorji tekmovanj v alpskem smučanju na olimpijskih igrah v Pekingu so v celoti odpovedali sobotni spored ekipne paralelne tekme.

Za zdaj še ni znano, ali bodo tekmo lahko nadomestili zadnji dan iger. Težava bi lahko bile predvsem rezervirane letalske vozovnice predstavnikov ekip.

V Yanqingu je vso dopoldne močno pihalo, vremenska napoved pa tudi za popoldan ni bila najboljša, kar je organizatorje prisililo v to odločitev. Tudi za nedeljo vremenska napoved predvideva precej vetra.

Andreja Slokar | Avtor: Profimedia Profimedia

Že v petek so sporočili, da bo se bo tekma začela uro prej kot predvideno, torej ob 3. uri po slovenskem času, danes pa so nato zaradi premočnega vetra dvakrat za eno uro prestavili start ter se nato odločili odpovedati današnji spored.

Organizatorji veliko manevrskega prostora za izvedbo tekme nimajo, mnogi pa se nagibajo k odpovedi tekmovanja predvsem zaradi vnaprej rezerviranih letalskih vozovnic, kar je zelo razjezilo avstrijsko reprezentanco, ki domov v vsakem primeru odleti šele v ponedeljek.

 "Za to, da bi zaradi logističnih preglavic odpovedali olimpijsko preizkušnjo, enostavno nimam posluha," APA citira glavnega trenerja avstrijske paralelne ekipe Christiana Mitterja.

Na tekmi, na kateri bi sicer sodelovalo 15 reprezentanc, bi morala nastopiti tudi slovenska ekipa, ki jo sestavljajo Žan Kranjec, Miha Hrobat, Tina Robnik in Andreja Slokar. Ana Bucik ima status rezerve.

V osmini finala bi morala biti tekmica Kanada, v primeru napredovanja v četrtfinale pa Avstrija, ki je edina izmed reprezentanc tja že uvrščena.

Andreja Slokar | Avtor: Profimedia Profimedia

Glede na nekatere odlične uvrstitve slovenskih smučarjev na podobnih preizkušnjah (Slokarjeva je letos celo dobila edino paralelno preizkušnjo), se je v našem taboru upalo morda celo na medaljo.

Paralelna preizkušnja bi sicer bila še predzadnji nastop slovenskih športnikov na letošnjih Olimpijskih igrah. Zadnji dan se bosta ob 7.30 po slovenskem času namreč na progo v najdaljši ženski preizkušnji na 30 kilometrov podali še zadnji dve slovenski športnici - smučarski tekačici Anita Klemenčič in Neža Žerjav. Obe nato čaka še udeležba na zaključni slovesnosti ob zaprtju olimpijskih iger.

 

Kasneje je vodstvo tekmovanja razkrilo, da tekma vendarle bo na sporedu v nedeljo.

Andreja Slokar ZOI 2022 Šport Slovenija bo vendarle dobila še eno priložnost za medaljo

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice