Ališič obsodil potezo Tine Maze

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Priznani slovenski novinar Miran Ališič je z neposrednim komentarjem pospremil slovo smučarske šampionke Tine Maze.
Oglej si celoten članek

Čeprav je pred dnevi končala profesionalno kariero, Tina Maze še vedno buri duhove. Legendarna alpska smučarka je v napovedih pred veleslalomom za Zlato lisico za rožnati italijanski časnik dejala, da se želi boriti za zmago, nato pa se je odločila za povsem drugačen scenarij in se pred domačimi navijači poslovila z ekshibicijskim nastopom.

''Izpostaviti moram enega zadnjih stavkov njene kolumne. 'Odhajam brez nostalgije, ne želim, da bi bila to le še ena tekma, tekma za pozdrav in slovo, tudi na tej tekmi želim zmagati','' je v kolumni na svoji spletni strani zapisal nekdanji komentator dirk formule 1 Miran Ališič.

''Tina Maze je nekaj sekund res smučala, vse ostalo pa je bil nek slabo premišljen in zlagan plagiat ideje, ki sta jo pred skoraj tridesetimi leti v Saalbachu uprizorila Bojan Križaj in Tone Vogrinec. Toliko za zdaj o Tini Maze, ki me je s svojim pisanjem v Gazzeti dello Sport skupaj s še kakšim milijonom Italijanov, ki berejo ta časopis, prelisičila. Preprosto rečeno, zlagala se nam je,'' je neskladje med napovedmi in kasnejšo izvedbo obsodil slovenski novinar.

Ališič je poudaril, da v pokoj ni šla ''alfa in omega alpskega smučanja'' in izpostavil dosežke, ki sta jih tem športu dosegla Ingemar Stenmark in Lindsey Vonn. ''Smučala je dobro, o tem ni nobenega dvoma, a takšnih in boljših, kot je bila Tina Maze, je bilo v smučarskem svetu še nekaj, natančno 13 dam in 11 moških. Potem imamo še olimpijske igre in svetovna prvenstva, tudi tu so bili nekateri še bolj uspešni od Črnjanke. Ne spomnim se, da bi se kdo izmed njih poslavljal od poklicne kariere s toliko pompa in zamer, prepirov s smučarsko zvezo ter celo s tožbo na mednarodnem sodišču v Lozani, kot je to počela Tina Maze,'' je zapisal.

Ališič je prav tako obsodil Tinino pretežno odotnost na slavnostni prireditvi v Mariboru in poudaril, da športniki prej ostanejo v spominu zaradi svoje osebnosti kot pa športnih dosežkov.

''Ti ostanejo v leksikonih, no, zdaj ne več, zdaj so zbrani le še na inernetu in v različnih statistikah. Najbolj in najlepše se spominjamo teh, ki so (bili) predvsem osebnosti. A da so to postali, so v življenju naredili veliko izjemnega; z ostalimi dejanji so zasenčili svoje statistične športne dosežke. In predvsem ti so v življenju, ne da bi za to potrebovali piarovske tekste v dnevnem časopisju, stopili v višje nadstropje. Tina Maze te stopnice še vedno išče,'' je zaključil Ališič.

Ališičev zapis v celoti si lahko preberete TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 76

  • 20:44 12. Januar 2017.

    Pljuvate po največji športnici slovenije ...to samo pove kakšni ljudje ste ...navadni g...i\s\sto dekle in ostali športniki so slovenijo postavili …

  • 18:05 12. Januar 2017.

    pošteno povedano ima prav bravo Miran

  • 16:59 12. Januar 2017.

    Kakšen pomp ob zaključku kariere. Bolj bi ostala priljubljena, če bi se poslovila tako, kot se poslavljajo veliki športniki, ona …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.