Ališič ostro komentiral nesoglasja med Janšo in Čeferinom

Foto: Saša Despot Miran Ališič
Na odmevni pogovor v Ekipi se je odzval dolgoletni slovenski športni komentator Miran Ališič.
Oglej si celoten članek

Pred dnevi je bil v Ekipi objavljen pogovor s predsednikom Uefe Aleksandrom Čeferinom, ki je v njem pokomentiral tudi ravnanje slovenske politike v času epidemije koronavirusa. Njegovi komentarji so ujezili predsednika vlade Janeza Janšo, ki je v odgovor dejal, da so lep del okužb v Evropi zakrivili tudi pri Uefi, ker zaradi lakomnosti niso pravi čas ustavili nogometnih tekem.

"Čim se je Aleksander Čeferin oglasil v slovenski javnosti in ni govoril le o nogometu, mi je postalo jasno, kaj se obeta," je v vse skupaj v svojem blogu Pisma iz Švice posegel še dolgoletni komentator dirk formule 1 Miran Ališič. Med drugim je v zapisu, ki ga je zapisal pod naslovom Frajer in luzer iz Grosupljega, primerjal premierja Slovenije in predsednika Evropske nogometne zveze.

Obtožbe Janša z vso silo po Čeferinu: "Pohlepno, neodgovorno, kriminalno!"

"Ves politični in družbeni kapital, ki ga je morda kdajkoli zbral, je potem s svojim bolestno maščevalnim značajem v hipu zrušil. Po vsakem svojem vzponu, je strmoglavil v brezno lastne nemoči. Na vsaki od teh etap se mu je še kdo izmaknil, zdaj so mu ostali le še najbolj zvesti vojaki apokalipse," je o predsedniku vlade zapisal Ališič, ki živi sicer v Švici, kjer je tudi sedež Uefe.

Foto: Epa Čeferin vs Janša

"Bilo bi seveda dobro, če bi se Čeferin odločil za sodelovanje pri obnovi slovenske družbe, kar je moč storiti le v politiki. Slovenska politika v bistvu nujno potrebuje ljudi, kot je Aleksander Čeferin," meni Ališič. 

Nezaslišano Milovanovič ostro nad novinarja Nove24TV zaradi napada na Čeferina

"Vsi Janševi novinarski in ostali vojščaki, naročeni in prostovoljni, tudi teh je žal kar nekaj, ki te dni blatite predvsem svoje ime in dostojanstvo, pred svojim naslednjim dejanjem pomislite na eno temeljnih načel sodobnega nogometa – na fair play. In nujno pomislite še na nekaj; kdo je v bistvu v tej zgodbi frajer in kdo luzer," se je končal zapis.

V celoti ga lahko preberete TUKAJ.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 29

  • 09:23 12. April 2020.

    to je pa res.jaz sem zato ker so zamenjali miheliča za komentiranje f1 začel gledati dirke na nemški tv

  • 09:14 11. April 2020.

    Pa kdo si ti Ališić? Zaradi tebe smo morali dirke F1 spremljati na drugih tv programih, ker nismo mogli poslušati …

  • 09:09 11. April 2020.

    Še en rdeć pamtnjaković, ki laja izza ograje

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.