Šport > Nogomet
22002 ogledov

Milovanovič ostro nad novinarja Nove24TV zaradi napada na Čeferina

Aleksander Čeferin Epa
Eden najprepoznavnejših obrazov slovenskega športnega novinarstva je ostro obsodil dejanje novinarskega kolega.

V javnosti se nadaljuje burna razprava o tem, kakšno vlogo je pri epidemiji novega koronavirusa odigrala Evropska nogometna zveza (Uefa) na čelu s predsednikom Aleksandrom Čeferinom.

Še posebej sporna naj bi bila tekma osmine finala lige prvakov, ki je bila 19. februarja odigrana na stadionu San Siro v Milanu, kamor je pripotovalo skoraj 40.000 navijačev iz Bergama in še nekaj tisoč nogometnih navdušencev iz Valencie.

Tekma, ki je bila odigrana s soglasjem evropske krovne zveze, naj bi ključno pripomogla k razvoju dogodkov Italiji, kjer je okužbi s COVID-19 do tega trenutka podleglo slabih 18.000 ljudi.

Josip Iličić Začetek grozljivke Šport Uefa šokirala, to je epilog t.i. "biološke bombe" na San Siru

Nekateri so za neprepdvidljiv razplet dogodkov okrivili Uefo, ker naj bi dovolila obračun visokega tveganja, vendar je Čeferin tovrstne očitke zavrnil, češ da so končno odločitev sprejele lokalne oblasti, ki bi lahko o usodi tekme odločale nedovisne od stališča evropske nogometne zveze. Vseeno je bil Čeferin še naprej tarča napadov, z njim pa je na twitterju obračunal tudi novinar Nove24TV Luka Svetina, ki je zapisal:

"Čeferin je za Ekipo povedal, da se mu prepoved gibanja med občinami zdi preoster ukrep. Prav je, da ga opomnimo, kako je sam podcenjeval resnost razmer. Zdaj vemo, da je tekma na San Siru med Atalanto in Valencio kriva za izbruh covid19 v Italiji. Ljudje po svetu so množično umirali, ko je Čeferin dovolil, da se je še 11. marca(!) pred polnimi tribunami igralo na Anfieldu v Liverpoolu in na RedBull Areni v Leizpigu. Katastrofalne posledice neukrepanja predsednika UEFA se bodo morda pokazale šele v prihodnjih tednih," je zapisal Svetina.

ivo milovanovič | Avtor: Profimedia Ivo Milovanovič (na sliki) je kolegu očital neprofesionalen in egoističen odnos. Profimedia
Na njegove očitke se je v kolumni za EkipoSN odzval priznani slovenski komentator Ivo Milovanovič, ki je brez dlake na jeziku obračunal z novinarskim kolegom.

"Svetino poznam kot komentatorja športnih prenosov na slovenskem SportKlubu in ob eni od priložnosti pogovora z njim sem mu svetoval, naj se odloči, ali bo spremljal šport ali se ukvarjal s političnim novinarstvom. Očitno je zdaj čas, da sem posredno dobil odgovor. Torej politika! Okej, vsak ima pravico izbire. Nihče, in tudi ne Svetina, pa nima pravice pisati neumnosti in obtoževati ljudi za nekaj, za kar niso krivi. Kdor vsaj malo pozna organizacijo in delovanje Uefe ter njenega predsednika, dobro ve, da pomembne odločitve niso le v domeni ene osebe, pa četudi gre za predsednika. V tem primeru sem prepričan, da je o tem odločala tekmovalna komisija pri Uefi in da sta zagotovo svoje mnenje dala tudi predstavnika Nogometne zveze Italije in Nogometne zveze Anglije. Sicer pa, kolikor je meni znano, o dogodku da ali ne odločajo lokalne oziroma državne oblasti. Zeleno ali rdečo luč torej prižgejo oblasti države, kjer je dogodek. Tudi če bi Uefa dovolila tekmi, bi ju Italija in Anglija lahko prepovedali. Luka Svetina, s podporo nepoučenih »svetovalcev« iz strankarskih vrst očitno pišeš in obtožuješ z bistveno premalo znanja. No, če boš priden, ga z učenjem lahko še pridobiš," je zapisal legendarni slovenski komentator.

Celoten zapis Iva Milovanovića si lahko preberete TUKAJ.

Komentarjev 28
  • McClain 11:55 12.april 2020.

    Ivo bi si dal jajce klepat za Jugoslavijo.

  • igi10 19:16 11.april 2020.

    Kdo sploh bere gleda nora24tv?

  • Ivo 12:38 10.april 2020.

    E moj soimenjak, kaj pa govoriš? Od koga se bo naučil? Od Kalimerota?!?