Aljaž Bedene z odmevnim uspehom pomagal obolelim otrokom

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Najboljši slovenski teniški igralec se je uvrstil v finale močnega turnirja.
Oglej si celoten članek

Aljaž Bedene je v polfinalu turnirja v francoskem Metzu z nagradnim skladom 524.340 evrov izločil domačina, tretjega nosilca in trenutno 23. igralca lestvice ATP Benoîta Paireja (4:6, 6:1, 6:2). V finalu s še enim Francozom - Jo-Wilfriedom Tsongajem.

Bedene, ki je trenutno je na 76. mestu svetovne lestvice, je izgubil uvodni niz, a ga to ni zaustavilo. V drugem je povedel s 5:0 in nato po dobri uri igre izenačil dvoboj na 1:1 v nizih. V tretjem nizu je Bedene rahlo bolanemu Paireju takoj odvzel servis, nato pa vajo ponovil še v sedmi igri in se uvrstil v veliki finale, zanj četrti v seriji ATP.

Tridesetletni Bedene doslej še ni osvojil turnirja ATP, 16 zmag ima v seriji challenger, pet pa v seriji futures. Najvišje na lestvici ATP je bil doslej na 43. mestu, kar mu je uspelo februarja lani.

Ljubljančan je bil v uvodnem krogu Metza boljši od Francoza Rayaneja Roumaneja, v drugem je premagal sedmopostavljenega domačega igralca Gillesa Simona, v četrtfinalu pa je izločil Španca Pabla Carreña Busto. Vse je ugnal z 2:0 v nizih. 

Slovenec je do polfinala na turnirju dosegel že 27 asov in tako izdatno pomagal obolelim otrokom. V dogovoru z organizatorji namreč za vsak dosežen as pediatrični oddelek univerzitetne bolnišnice v Nancyju dobi 50 evrov. 

Bedene je do polfinala tako prispeval 1350 evrov za nesrečne malčke, v polfinalu pa je dodal še sedem asov in tako svoj znesek dvignil na 1700 evrov. Ne dvomimo, da bo v finalu še dodatno napolnil blagajno omenjenega bolnišničnega oddelka.

Davisov pokal Slovenci z zmago iz dežele faraonov

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.