Šport
563 ogledov

Aljaž Bedene z odmevnim uspehom pomagal obolelim otrokom

Aljaž Bedene Metz Reševalni pas/Twitter
Najboljši slovenski teniški igralec se je uvrstil v finale močnega turnirja.

Aljaž Bedene je v polfinalu turnirja v francoskem Metzu z nagradnim skladom 524.340 evrov izločil domačina, tretjega nosilca in trenutno 23. igralca lestvice ATP Benoîta Paireja (4:6, 6:1, 6:2). V finalu s še enim Francozom - Jo-Wilfriedom Tsongajem.

Bedene, ki je trenutno je na 76. mestu svetovne lestvice, je izgubil uvodni niz, a ga to ni zaustavilo. V drugem je povedel s 5:0 in nato po dobri uri igre izenačil dvoboj na 1:1 v nizih. V tretjem nizu je Bedene rahlo bolanemu Paireju takoj odvzel servis, nato pa vajo ponovil še v sedmi igri in se uvrstil v veliki finale, zanj četrti v seriji ATP.

Tridesetletni Bedene doslej še ni osvojil turnirja ATP, 16 zmag ima v seriji challenger, pet pa v seriji futures. Najvišje na lestvici ATP je bil doslej na 43. mestu, kar mu je uspelo februarja lani.

Ljubljančan je bil v uvodnem krogu Metza boljši od Francoza Rayaneja Roumaneja, v drugem je premagal sedmopostavljenega domačega igralca Gillesa Simona, v četrtfinalu pa je izločil Španca Pabla Carreña Busto. Vse je ugnal z 2:0 v nizih. 

Slovenec je do polfinala na turnirju dosegel že 27 asov in tako izdatno pomagal obolelim otrokom. V dogovoru z organizatorji namreč za vsak dosežen as pediatrični oddelek univerzitetne bolnišnice v Nancyju dobi 50 evrov. 

Bedene je do polfinala tako prispeval 1350 evrov za nesrečne malčke, v polfinalu pa je dodal še sedem asov in tako svoj znesek dvignil na 1700 evrov. Ne dvomimo, da bo v finalu še dodatno napolnil blagajno omenjenega bolnišničnega oddelka.

Davis Cup SLO Egipt Davisov pokal Šport Slovenci z zmago iz dežele faraonov

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.