Američani izračunali, kje bo igral Luka Dončić

Foto: Profimedia Luka Dončić
Ameriški veljaki se želijo o kvalitetah slovenskega košarkarskega asa prepričati na lastne oči.
Oglej si celoten članek

Luka Dončić že nekaj časa sodi v ožji krog najbolj zaželenih košarkarjev na svetu. Za usluge 18-letnega slovenskega reprezentanta se zanimajo številne franšize onkraj Atlantika, katerih predstavniki prihajajo v Evropo, da bi si čudežnega dečka ogledali v živo.

Tako je zadnjim tekmam madridskega Reala proti Barceloni v španski ligi ACB in Maccabiju v Evroligi prisostvoval nihče drug kot generalni direktor Cleveland Cavaliers Koby Altman.

Dončić je proti izraelskemu moštvu zbral 19 točk in 6 skokov, še bolje pa se je odrezal na obračunu z večnim rivalom, kateremu je nasul 20 točk in dodal 10 skokov.

Foto: Epa luka dončić "Luka je mentalno zrel in zaveda se, da so vse oči uprte v njega," je povedal trener Reala Pablo Laso, ki se na prisotnost zvedavih Američanov požviga.

"Ni mi mar za to. Razumem, da me vsi sprašujejo o Luki. Čeprav ga gledajo, on ostaja zbran. Vajen je pozornosti. S tem se srečuje od 13 leta starosti," je dodal trener.

Ameriški mediji še naprej trdijo, da je Dončićeva prihodnost v ZDA. Revija Sports Illustrated (SI) v najnovejši napovedi predvideva, da bo slovenski košarkar postal drugi nabor naslednjega drafta. Kot prvi naj bi si vpoklic v ligo NBA prislužil Marvin Bagley III.

SI še napoveduje, da bo slovenskega košarkarja izbrala ekipa Atlanta Hawks. Napoved priznane športno-novinarske franšize je skupek poglobljene analize statističnih podatkov in strokovnih mnenj, a še vedno gre le za predvidevanje.

Dončić se je v torek znova dokazal na tekmi Evrolige.  Ob porazu Reala proti Baskonii je bil najboljši strelec srečanja in edino pravo orožje trenerja Pabla Lasa.

Blamaža Dončićev trener: "Naj**al sem!" Uf, to pa boli! Dončić zaman čakal pomoč soigralcev

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.