Ancelotti se je vrnil zmagoslavno

Foto: Epa
Foto: Epa
Italijanski trener Carlo Ancelotti je vrnitev k španskemu podprvaku Realu Madridu začel z zmago.
Oglej si celoten članek

Beli so na prvi tekmi nove sezone la lige v gosteh pri Alavesu zmagali s 4:1. Zadetke za Real so dosegli Karim Benzema (48., 62. minuta), Nacho (56.) in Vinicius Junior v sodnikovem dodatku. Edini gol za gostitelje je dosegel Joselu z bele točke (65.).

"Kup nesmisla" Real zanikal "absurde in nemogoče trditve"

Ancelotti je Real že vodil med letoma 2013 in 2015, na trenerski klopi pa je zamenjal Francoza Zinedina Zidana. Ta je predčasno končal sodelovanje z Realom in se nato v grenkem poslovilnem pismu pritožil nad vodstvom madridskega kluba.

Foto: Epa carlo ancelotti

La liga, ki je v novi sezoni nepričakovano ostala brez prvega zvezdnika Lionela Messija, ko se je ta moral iz Barcelone zaradi finančnih omejitev kluba in slabega poslovanja po 21 letih preseliti k novemu delodajalcu, se je v soboto začela s štirimi tekmami.

Na vseh preostalih treh so bili remiji. Cadiz - Levante je bilo 1:1, prav tako Mallorca - Betis, medtem ko se je tekma Osasuna - Espanyol končala brez zadetkov.

Izpoved Jokal je Messi, jokala je Antonela

Branilec naslova je Atletico Madrid slovenskega zvezdnika Jana Oblaka, ki ga nastop v novi sezoni primera division čaka danes, ko se bodo atleti pomerili v gosteh pri Celti.

Oblak bo imel to sezono priložnost, da se zapiše v zgodovino španskega nogometa. Doslej je namreč petkrat osvojil naziv najboljšega vratarja sezone, tako imenovan pokal zamora, s še enim naslovom pa bi se odlepil od Antonia Ramalletsa in Victorja Valdesa, ki sta bila prav tako po petkrat izbrana za najboljša vratarja la lige.

Oblak je vseh pet nazivov prejel v zadnjih šestih sezonah; eno zamoro mu je "speljal" le Thibaut Courtois v sezoni 2019/20.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.