Šport > Nogomet
308 ogledov

Ancelotti se je vrnil zmagoslavno

Epa
Italijanski trener Carlo Ancelotti je vrnitev k španskemu podprvaku Realu Madridu začel z zmago.

Beli so na prvi tekmi nove sezone la lige v gosteh pri Alavesu zmagali s 4:1. Zadetke za Real so dosegli Karim Benzema (48., 62. minuta), Nacho (56.) in Vinicius Junior v sodnikovem dodatku. Edini gol za gostitelje je dosegel Joselu z bele točke (65.).

florentino perez "Kup nesmisla" Šport Real zanikal "absurde in nemogoče trditve"

Ancelotti je Real že vodil med letoma 2013 in 2015, na trenerski klopi pa je zamenjal Francoza Zinedina Zidana. Ta je predčasno končal sodelovanje z Realom in se nato v grenkem poslovilnem pismu pritožil nad vodstvom madridskega kluba.

carlo ancelotti | Avtor: Epa Epa

La liga, ki je v novi sezoni nepričakovano ostala brez prvega zvezdnika Lionela Messija, ko se je ta moral iz Barcelone zaradi finančnih omejitev kluba in slabega poslovanja po 21 letih preseliti k novemu delodajalcu, se je v soboto začela s štirimi tekmami.

Na vseh preostalih treh so bili remiji. Cadiz - Levante je bilo 1:1, prav tako Mallorca - Betis, medtem ko se je tekma Osasuna - Espanyol končala brez zadetkov.

messi antonella Izpoved Šport Jokal je Messi, jokala je Antonela

Branilec naslova je Atletico Madrid slovenskega zvezdnika Jana Oblaka, ki ga nastop v novi sezoni primera division čaka danes, ko se bodo atleti pomerili v gosteh pri Celti.

Oblak bo imel to sezono priložnost, da se zapiše v zgodovino španskega nogometa. Doslej je namreč petkrat osvojil naziv najboljšega vratarja sezone, tako imenovan pokal zamora, s še enim naslovom pa bi se odlepil od Antonia Ramalletsa in Victorja Valdesa, ki sta bila prav tako po petkrat izbrana za najboljša vratarja la lige.

Oblak je vseh pet nazivov prejel v zadnjih šestih sezonah; eno zamoro mu je "speljal" le Thibaut Courtois v sezoni 2019/20.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.