Ancelotti zrušil rekord Sira Alexa Fergusona

Foto: Epa
Foto: Epa
V nogometni ligi prvakov se je sinoči pisala zgodovina.
Oglej si celoten članek

Italijanski nogometni strateg Carlo Ancelotti se je po sredini zmagi madridskega Reala v elitni ligi prvakov nad škotskim Celticom s 5:1 postal rekorder po številu zmag v tem tekmovanju.

S tem je na drugo mesto potisnil nekdanjega trenerja Manchester Uniteda Alexa Fergusona (102). To je bila že 103. zmaga italijanskega trenerja v ligi prvakov, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Liga prvakov Kampl napredoval, Real prvi v skupini F, Šeško v evropsko ligo

Za Real sta v prvem polčasu iz enajstmetrovke zadela Hrvat Luka Modrić in Brazilec Rodrygo. V drugem delu so zmago na domačem stadionu Santiago Bernabeu potrdili še Marco Asensio, Vinicius Junior in Federico Valverde. Za Celtic je edini zadetek dosegel Jota, v prvem delu pa je Thibaut Courtois ubranil enajstmetrovko Josipu Juranoviću.

"Gremo po 200 zmag. Z veseljem to storim tukaj v Madridu," je po svoji 103. trenerski zmagi v ligi prvakov dejal Ancelotti. "Veliko tekem je bilo na klopi. Mislim, da sem se dobro odrezal," je dodal 63-letni Italijan.

Aktualni evropski prvaki so tako še tretjič zaporedoma končali na vrhu svoje skupine v najelitnejšem evropskem tekmovanju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.