Šport > Nogomet
196 ogledov

Ancelotti zrušil rekord Sira Alexa Fergusona

Carlo Ancelotti Epa
V nogometni ligi prvakov se je sinoči pisala zgodovina.

Italijanski nogometni strateg Carlo Ancelotti se je po sredini zmagi madridskega Reala v elitni ligi prvakov nad škotskim Celticom s 5:1 postal rekorder po številu zmag v tem tekmovanju.

S tem je na drugo mesto potisnil nekdanjega trenerja Manchester Uniteda Alexa Fergusona (102). To je bila že 103. zmaga italijanskega trenerja v ligi prvakov, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Kevin Kampl Liga prvakov Šport Kampl napredoval, Real prvi v skupini F, Šeško v evropsko ligo

Za Real sta v prvem polčasu iz enajstmetrovke zadela Hrvat Luka Modrić in Brazilec Rodrygo. V drugem delu so zmago na domačem stadionu Santiago Bernabeu potrdili še Marco Asensio, Vinicius Junior in Federico Valverde. Za Celtic je edini zadetek dosegel Jota, v prvem delu pa je Thibaut Courtois ubranil enajstmetrovko Josipu Juranoviću.

"Gremo po 200 zmag. Z veseljem to storim tukaj v Madridu," je po svoji 103. trenerski zmagi v ligi prvakov dejal Ancelotti. "Veliko tekem je bilo na klopi. Mislim, da sem se dobro odrezal," je dodal 63-letni Italijan.

Aktualni evropski prvaki so tako še tretjič zaporedoma končali na vrhu svoje skupine v najelitnejšem evropskem tekmovanju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.