Šport > Nogomet
129 ogledov

Kampl napredoval, Real prvi v skupini F, Šeško v evropsko ligo

Kevin Kampl Profimedia
V zgodnjem večernem terminu lige prvakov sta danes visoki zmagi vpisala Real Madrid in RB Leipzig. Ob visoki zmagi nemške zasedbe nad Šahtar Doneckom je pomemben delež prispeval tudi nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl.

V skupini F sta si napredovanje zagotovila Real Madrid, ki je bil v izločilne boje uvrščen že po petih krogih skupinskega dela, in RB Leipzig. Galaktiki so si visoko zmago nad Celticom (5:1) zagotovili prvo mesto v skupini in si zagotovili mesto nosilca v žrebu izločilnih bojev lige prvakov. Za visoko zmago Real Madrida so kot po tekočem traku zadevali Luka Modrić in Rodrygo (oba 11-m) ter Marco Asensio, Vinicius Junior in Federico Valverde. 

Do visoke zmage so danes prišli tudi nogometaši RB Leipziga, ki so z odliko opravili izpit na gostovanju v Varšavi. Šahtar Doneck je namreč padel kar z 0:4, kar je pomenilo, da je drugo mesto v skupini vpisal nemški prvoligaš. Svoj delež k visoki zmagi je prispeval tudi nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl, ki je podal za četrti zadetek Leipziga, pod katerega se je, kot je sprva kazalo, podpisal španski dragulj Dani Olmo. Kasneje so sicer podajo Kamplu Uefini statistiki odvzeli, saj so namesto gola Olma v uradno statistiko vpisali avtogol ukrajinskega branilca Valerija Bondarja. Olmo je sicer v igro vstopil le nekaj sekund, preden ga je Kampl sijajno zaposlil za zadnji zadetek nemške zasedbe.

Porto : Atletico Madrid Liga prvakov Šport Popoln debakel Oblakovega Atlética

Real je v skupini F zbral največ, tj. 13 točk, RB Leipzig pa je vpisal točko manj in si prislužil drugo mesto. V izločilne boje lige Evropa potuje tretjeuvrščeni Šahtar, Celtic pa je ostal brez evropske pomladi.

Šeško v ligo Evropo

Mladi slovenski napadalec Benjamin Šeško bo s Salzburgom, ki je v odločilni tekmi z 0:4 izgubil proti Milanu – Šeško je igral od 62. minute –, evropsko sezono nadaljeval v ligi Evropa. Salzburg je v skupini E za napredovanje potreboval zmago v Milanu, s katero bi italijanskega prvaka prehitel na lestvici. Toda že v 14. minuti so se njegove možnosti močno zmanjšale, ko je domače v vodstvo popeljal Olivier Giroud, že na začetku drugega polčasa pa je to tudi postala misija nemogoče, saj so Italijani dosegli še dva gola, najprej je bil uspešen Rade Krunić, nato pa še enkrat Giroud. Zadnji gol je ob koncu tekme dosegel Junior Messias.

Druga tekma skupine med Chelseajem in zagrebškim Dinamom je bila bolj pomembna za Hrvate, ki bi si z zmago in ugodnim izidom v Milanu še lahko zagotovili evropsko ligo, medtem ko so si Londončani - ti so izgubili prvi medsebojni dvoboj Zagrebu, tokrat pa niso igrali z najboljšo postavo, že zagotovili prvo mesto. Zagrebčani so v sedmi minuti prek Bruna Petkovića prišli v vodstvo, že v prvem polčasu pa sta za preobrat poskrbela Raheem Sterling in Denis Zakaria. Z izidom 2:1 se je tekma tudi končala.

V skupinah G in H je bilo že pred zadnjim krogom jasno, da so se v osmino finala uvrstili Manchester City, Borussia Dortmund, PSG in Benfica. Edino pomembnejše vprašanje v teh skupinah je bilo, ali se bo v evropsko ligo uvrstil Juventus ali Maccabi Haifa. Izraelci bi morali za to doma igrati vsaj neodločeno z Benfico, a so doživeli prepričljiv poraz z 1:6. Juventus je tako kljub porazu doma z 1:2 proti Parižanom zadržal tretje mesto.

Manchester City je prvo mesto v skupini G potrdil z domačo zmago 3:1 proti udeleženki evropske lige Sevilli, Borussia Dortmund pa drugo z remijem 1:1 v Koebenhavnu.

Liga prvakov, 6. krog skupinskega dela:

Real Madrid - Celtic 5:1 (2:0)

Šahtar Doneck - RB Leipzig 0:4 (0:1)
(Kevin Kampl je odigral celotno tekmo za RB Leipzig)

Milan - Salzburg 4:0 (1:0)
(Benjamin Šeško je igral od 62. minute za Salzburg)

Chelsea - Dinamo Zagreb 2:1 (2:1)

Koebenhavn - Borussia Dortmund 1:1 (1:1)

Manchester City - Sevilla 3:1 (0:1)

Juventus - PSG 1:2 (1:1)
Maccabi Haifa - Benfica 1:6 (1:1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.