Angleški klub z največ zmagovalci lige prvakov je ...

Foto: EPA jese rodriguez
Z novo okrepitvijo je klub poskrbel, da ima v svojih vrstah največ nogometašev, ki so že stopili na klubski vrh Evrope.
Oglej si celoten članek

Angleški nogometni prvoligaš Stoke City si je do konca sezone od francoskega Paris Saint-Germaina sposodil španskega napadalca Jeseja, nekdaj igralca Reala Madrida. S tem so 'lončarji' postali klub, ki ima v Angliji v svojih vrstah največ nogometašev, ki so že osvojili Ligo prvakov.

Medtem ko se lahko pri Arsenalu in Liverpoolu le en igralec pohvali s tem dosežkom, pri Manchetser Unitedu dva, pri Cityju trije, pri Chelseaju pa štirje, ima Stoke city kar pet nogometašv z lovoriko v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju. poleg Jeseja Rodrigueza, ki je ligo prvakov osvojil z Realom, za lončarje igrajo še Bojan Krkić, Ibrahim Affelay (oba Barcelona), Darren Fletcher (Manchester United) in Xherdan Shaqiri (Bayern).

Stoke je on Jesejevem prihodu zapustil španski napadalec Joselu, ki se je preselil v Newcastle United. Ta je zanj odštel pet milijonov funtov, Španec pa je podpisal triletno pogodbo. Sedemindvajsetletnik je med drugim igral za Real Madrid, Celto Vigo, Hoffenheim in Hannover, zadnjo sezono je kot posojen preživel pri Deportivu La Coruni.

Slovenec v Pr. League Ko ob nogometu zajoče tudi zvezda Zvezdnih stez

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.