Šport > Nogomet
57 ogledov

Ko ob nogometu zajoče tudi zvezda Zvezdnih stez

Huddersfield Town
1/14
Profimedias
Huddersfield Town si je z zmago po enajstmetrovkah zagotovil igranje v Premier League.

V naslednji sezoni bo v Premier League igral tudi Huddersfield Town, ki se med angleško elito vrača po 45 letih. Klub je bil sicer izjemno supešen v dvajsetih letih prejšnjega stoletja, ko je kar trikrat zapored osvojil angleško prvenstvo (1923/24, 1924/25, 1925/26), enkrat (1922) pa je bil tudi zmagovalec FA pokala. V slednjem je še štirikrat zaigral v finalu, nazadnje leta 1938.

Huddersfield je v tej sezoni osvojil peto mesto v ligi Championship, nato pa se je najprej v play-offu pomeril s Sheffield Wednesdayjem in ga premagal po izvajanju enajstmetrovk, na enak način pa je na Wembleyju v finalu ugnal še Reading. Tekma se je namreč po 90 minutah končala brez zadetkov, mreži pa sta nato mirovali tudi v dodatnih 30 minutah.

Pri itvajanju enajstmetrovk je že kazalo na uspeh Readinga, saj je Nemec Michael Hefele v drugi seriji zapravil svoj poizkus. A nato sta na drugi strani grešila Liam Moore in Jordan Obita. Nato je k žogi stopil Huddersfieldov Christopher Schindler in popeljal svojo ekipo v Premier League. Pri tokratnih zmagovalcih ni bilo v kadru slovenskega mladega reprezentanta Jona Gorenca Stankovića, ki je poškodovan.

Sledilo je veliko veselje navijačev Huddersfielda, kamere pa so se večkrat ustavile na slovitem angleškem igralcu Patricku Stewartu, ki je znan predvsem po vlogi kapetana Jean-Luca Picarda v seriji Zvezdne steze. Šestinsedemdesetletni igralec je skupaj z ostalimi navijači Huddersfielda točil solze sreče.

Angleška Premier League ima zdaj že vse člane za sezone 2017/18, pred Huddersfieldom sta si uvrstitev neposredno priigrala najboljša drugoligaša Newcastle in Brighton.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.