Šport > Nogomet
575 ogledov

Angleški klub z največ zmagovalci lige prvakov je ...

jese rodriguez EPA
Z novo okrepitvijo je klub poskrbel, da ima v svojih vrstah največ nogometašev, ki so že stopili na klubski vrh Evrope.

Angleški nogometni prvoligaš Stoke City si je do konca sezone od francoskega Paris Saint-Germaina sposodil španskega napadalca Jeseja, nekdaj igralca Reala Madrida. S tem so 'lončarji' postali klub, ki ima v Angliji v svojih vrstah največ nogometašev, ki so že osvojili Ligo prvakov.

Medtem ko se lahko pri Arsenalu in Liverpoolu le en igralec pohvali s tem dosežkom, pri Manchetser Unitedu dva, pri Cityju trije, pri Chelseaju pa štirje, ima Stoke city kar pet nogometašv z lovoriko v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju. poleg Jeseja Rodrigueza, ki je ligo prvakov osvojil z Realom, za lončarje igrajo še Bojan Krkić, Ibrahim Affelay (oba Barcelona), Darren Fletcher (Manchester United) in Xherdan Shaqiri (Bayern).

Štiriindvajsetletni Jese je bil sicer član Reala, ko je v letih 2014 in 2016 osvojil ligo prvakov. Avgusta lani je Madrid zamenjal za Pariz, PSG je zanj odštel 21 milijonov funtov, Jese pa je podpisal petletno pogodbo. Tudi pri francoskem velikanu se ni naigral in izkazal, januarja je bil posojen v Las Palmas.

Stoke je on Jesejevem prihodu zapustil španski napadalec Joselu, ki se je preselil v Newcastle United. Ta je zanj odštel pet milijonov funtov, Španec pa je podpisal triletno pogodbo. Sedemindvajsetletnik je med drugim igral za Real Madrid, Celto Vigo, Hoffenheim in Hannover, zadnjo sezono je kot posojen preživel pri Deportivu La Coruni.

Huddersfield Town Slovenec v Pr. League Šport Ko ob nogometu zajoče tudi zvezda Zvezdnih stez
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice