Šport > Nogomet
67 ogledov

Se bo prestopni rok skrajšal?

Manchester United Manchester City navijaški šal EPA
Prestopi nogometašev v prihodnje morda ne bodo skrbeli za večje ali manjše šoke vse poletje. Vsaj ne v Angliji, kjer v Premier League razmišljajo tem, da bi prestope dovolili le do začetka nove sezone in ne do 31. avgusta, kot velja trenutno.

O napovedanih oziroma predlaganih spremembah pravil je poročal časnik Daily Telegraph. Šlo naj bi za dogovor večine klubov, za novost se zavzemata dve tretjini članov angleške elitne nogometne druščine.

Po tem predlogu naj bi tako prestopni rok končali že en teden pred začetkom nove sezone. Po sedaj veljavnih pravilih se namreč poletni rok konča 31. avgusta, dva tedna po začetku lige, tako da imajo klubi še možnost nakupa igralcev, ki so že igrali za tekmece.

Southampton FC Premier League Šport Southampton v kitajskih rokah

Klubi bi se radi na ta način izognili tudi sporom s svojimi igralci, ki so nezadovoljni s trenutnim statusom in želijo prestopiti drugam. V Premier League sta trenutno dva takšna bolj izstopajoča primera, Virgil van Dijk iz Southamptona, ki trenira sam in čaka na ugodne ponudbe, drugi pa je islandski zvezdnik Gylfi Sigurdsson, njegov napovedani prestop za 50 milijonov funtov v Everton za zdaj še ni dočakal uresničitve.

"Mislim, da je treba prestopni rok skrajšati. Tako se bomo lahko v novi sezoni osredotočili le na nogomet. Zdaj pa so nekateri polni čustev in nezadovoljni," je o tej temi dejal trener Swanseaja Paul Clement in dodal, da so se v pogovoru s kolegi iz drugih klubov strinjali, da bi bila to dobra rešitev.

Romelu Lukaku Manchester United Premier League Šport Favorita do pričakovanih zmag

Veljala bi sicer le za domače igralce oziroma za prestole med domačimi klubi; če bi angleški klubi želeli pripeljati nogometaše iz tujih klubov, bi to še naprej lahko storili do konca avgusta, enako velja za prodajo igralcev v tujino.

O predlogu bodo predstavniki premier lige predvidoma razpravljali na sestanku 7. septembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice