Šport > Nogomet
278 ogledov

Šokanten začetek za branilce naslova

Burnley EPA
Nogometaši Chelseaja so novo sezono odprli z domačim porazom proti Burnleyju.

Chelsea, ki je v minuli sezoni prepričljivo osvojil angleško prvenstvo, je slabo startal v obrambo naslova. Pred domačimi navijači je četo Antonia Conteja premagal Burnley, ki se je v minuli sezoni boril le za obstanek med elito, prav gostovanja so bila trn v peti ekipi Seana Dycha. Dvoboj na Stamford Bridgu se je končal z rezultatom 2:3.

Reči na zelenici so se za modre zakomplicirale že v 14. minuti dvoboja, ko je Gary Cahill, ta je prvič popeljal soigralce na igrišče kot kapetan, prejel direktni rdeči karton zaradi prekrška nad Stevenom Defourjem. Burnley je številčno prednost znal izkoristiti, ob zmedenih gostiteljih je že v prvem polčasu trikrat zatresel mrežo Thibauta Courtoisa. Z volejem in glavo je bil natančen Sam Vokes, drugi gol za goste pa je zabil Stephen Ward.

Nogometaši Chelseaja so precej bolje zaigrali v drugem polčasu, rezervist Alvaro Morata pa je kmalu po svojem vstopu v igro v 69. minuti zadel z glavo. A upi na preobrat so bili končani v 81. minuti, ko je po prekršku nad Jackom Corkom svoj drugi rumeni karton dobil Cesc Fabregas. Kljub dvema igralcema manj je David Luiz znova približal domače na gol zaostanka, v sodnikovem dodatku pa je bil bliže zadetku Burnley, Robbie Brady je s prostega strela zatresel vratnico.

V zadnjih tenutkih do remije

Včerajšnja uvodna tekma prvenstva se je končala z zmago Arsenala proti predlanskemu prvaku Leicestru s 4:3, le zadetek manj pa je bil dosežen tudi na prvem nedeljskem obračunu. Liverpool je gostoval v Londonu pri Watfordu in se hitro znašel v zaostanku, ko je z glavo zadel Stefano Okaka.

Rdeči, ti so v tekmo krenili brez Philippa Coutinha, ki ima po uradnih podatkih težave s hrbtom, po govoricah pa želi izsiliti svoj prestop v Barcelono, so nato izenačili preko Sadia Maneja, a je po slabem posredovanju gostujoče obrambe, ki ni uspela izbiti žoge izpreg svojega gola, za končni izid prvega polčasa poskrbel Abdoulaye Doucoure.

Drugi polčas se je nato dolgo časa odvijal po željah navijačev Liverpoola. Roberto Firmino je izkoristil enajstmetrovko, ki je bila dosojena po prekršku nad novincem pri redsih Mohamedom Salahom, ista igralca pa sta sodelovala tudi pri naslednjem zadetku rdečih. Firmino je z lobom poskušal ukaniti vratarja, okroglo usnje bi zletelo mimo gola, a ga je Salah preusmeril v mrežo za 2:3.

Vratar Heurelho Gomes je kasneje zaustavil izjemno nevaren strel Alberta Morena, Joel Matip je zadel prečko, Gomes pa se je izkazal tudi z obrambo Dejanu Lovrenu. Zamujeno se je maščevalo. V 93. minuti je po podaji iz kota do žoge prišel novinec pri Watfordu Richarlison, po njegovem strelu/podaji pa je Simon Mignolet žogo dokaj nespretno poslal v svojo prečko. Pred vratarjem Liverpoola je bil pri odbitku prvi Miguel Britos, ki je v dveh letih igranja za Watford dosegel svoj drugi zadetek za klub.

Novinec na vrhu

Kar nekaj časa se je na gostovanju pri novincu v ligi Brighton & Hove Albionu mučil Manchester City, a je nato v drugi polovici drugega polčasa stvari na svoje mesto postavil Sergio Agüero, avtogol pa je za končnih 0:2 dosegel Lewis Dunk. Precej bolje se je odrezal drugi novinec med elito Huddersfield. Klub 21-letnega Slovenca  Jona Gorenca Stankovića, ki je poškodovan, je v gosteh premagal Crystal Palace in slavil s kar 3:0, s tem rezultatom pa tudi skočil na vrh lestvice.  

Arsenal Leicester City Premier League Šport Spektakularen uvod v angleško ligaško sezono

Do zmage je prišel tudi Everton, edini zadetek na dvoboju s Stoke Cityjem je zabil povratnik v ekipo Karamel Wayne Rooney. Ljubljenec občinstva v liverpoolskem klubu je bil natančen z glavo v zaključku prvega polčasa.

Premier League, 1.kolo:

Arsenal : Leicester City  4:3 (2:2)
Lacazette 2., Welbeck 45., Ramsey 83., Giruod 85.; Okazaki 5., Vardy 29., 56.
 
Watford : Liverpool  3:3 (2:1)
Okaka 8., Doucoure 32., Britos 93.; Mane 29., Firmino 55./11-m, Salah 57.
 
Chelsea : Burnley  2:3 (0:3)
Morata 69., Luiz 88.; Vokes 24., 43., Ward 39.
 
Everton : Stoke City  1:0 (1:0)
Rooney 45.
 
Southampton : Swansea City  0:0
 
Crystal Palace : Huddersfield  0:3 (0:2)
Ward 23./ag, Mounie 26., 78.
 
West Brom : Bournemouth  1:0 (1:0)
Hegazy 31.
 
Brighton & Howe Albion : Manchester City  0:2 (0:0)
Agüero 70., Dunk 75./ag
 
LESTVICA:
1. Huddersfield  3
2. Manchester City  3
3. Arsenal  3
4. Burnley  3
5. Everton  3
6. WBA  1
7. Liverpool  1
8. Watford  1
9. Southampton  1
10. Swansea City  1
11. Manchester United 0 (-1)
12. Newcastle 0 (-1)
13. Tottenham  0 (-1)
14. West Ham  0 (-1)
15. Leicester  0
16. Chelsea  0
17. Bournemouth  0
18. Stoke City  0
19. Brighton  0
20. Crystal Palace  0
 
Nedelja:
Newcastle United - Tottenham
Manchester United - West Ham United
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice