Antetokounmpo o Dončiću: "Ne strinjam se s tem."

Foto: Twitter Kostas Antetokounmpo Luka Dončić
Košarkar Dallasa je ovrgel najpogostejši očitek na račun Luke Dončića.
Oglej si celoten članek

Grški košarkar Kostas Antetokounmpo si je v pretekli sezoni delil slačilnico z dvema velikanoma evropske košarke - Lukom Dončićem in Dirkom Nowitzkim. Medtem ko se je slednji po več kot dveh desetletjih odpravil v pokoj, je njegov 20-letni "naslednik" prihodnost moštva iz južnega Teksasa.

To so številke Dallas ovrgel velik mit o Luki Dončiću

"Dirkova strast do košarke je nekaj resnično posebnega. Garal je v obrambi in napadu. Pričakoval bi, da bo pri teh letih že počasen in utrujen, vendar temu ni bilo tako. Ko smo se poslovili, je jokal. Rad ima to igro in vsi v Dallasu ga obožujejo," je povedal Antetokounmpo in se dotaknil očitkov na račun Dončićevih atletskih sposobnosti. Ti pomisleki so tekom lanske sezone, v kateri je mladi zvezdnik Dallasa navduševal iz tekme v tekmo, bledeli s svetlobno hitrostjo.

"Dončić je eden izmed najbolj nadarjenih košarkarjev, kar sem jih kdajkoli videl. Od 15. leta je igral za Real Madrid in takšnih izkušenj se ne da naučiti. Pameten je in razume košarko. Njegov talent je skoraj zaskrbljujoč. Sčasoma bo postal še boljši. Ne bi se strinjal, da Luka nima atletskih sposobnosti. Zelo je hiter. Morda ne tako kot Dennis Smith Jr., a s tem ni nič narobe," je povedal Grk.

Foto: Instagram luka donćić

Kostas Antetokounmpo je v ligo NBA vstopil kot zadnji izbor lanskega drafta. V drugem krogu ga je izbrala Philadelphia 76ers in ga nato prepustila Dallas Mavericks, kjer je v debitantski sezoni odigral le dve tekmi. Kostas je brat slovitega Giannisa Antetokounmpa, ki je Milwaukee Bucks popeljal do najboljšega izkupička rednega dela, nato pa v konferenčnem finalu klonil proti Toronto Raptors. 

Razkrinkan Takšno razdejanje je za seboj pustil Dončić

"Giannis je povsem spremenil naše življenje. Ne morem niti pojasniti. Po celem svetu ga obožujejo, ker je tako skromen. Navijači v Milwaukeeju so ljubeznivi do njegove mame in bratov. Radi imajo našo družino in za to sem jih hvaležen. V mladosti sem sanjal o tem, da bi z brati igral za državno reprezentanco. Zdaj so te sanje uresničljive. Verjamem, da bomo skupaj osvojili medaljo za Grčijo."

Foto: Epa Giannis Antetokounmpo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.