Avstralci in Belgijci dokončali delo

Foto: EPA
Foto: EPA
Polfinalna para v svetovni skupini Davisovega pokala sta Avstralija - Belgija in Francija - Srbija.
Oglej si celoten članek

V nedeljo so do zmag prišli Avstralci, ki so s 4:1 premagali ZDA, ter Belgija proti Italiji. Dvoboja Srbija - Španija ter Francija - Velika Britanija sta bila odločena že po sobotni igri parov.

Belgiji je v četrti partiji prišla do neulovljivega vodstva 3:1; štirinajsti igralec sveta David Goffin je premagal 38. z lestvice ATP Paola Lorenzija s 6:3, 6:3, 6:2.

Brez prvakov zadnjih let

Zadnje štiri reprezentance, ki so ostale v igri za naslov, v zadnjih šestih sezonah niso osvojile Davisovega pokala. Zadnja, ki ji je to uspelo, je bila Srbija 2010.

Branilci naslova Argentinci in lanski finalisti Hrvati so se letos poslovili že v prvem krogu in zanimivo, da sta njuna krvnika izpadla v četrtfinalu. Španci, ki so slavili v Osijeku, so zdaj pokleknili v Beogradu, Italijani, ki so presenetili sredi Buenos Airesa, pa so izgubili z Belgijo v Charleroiju.

V igri tudi ni prvakov iz 2015 Britancev, ki so bili brez Andyja Murrayja lahek plen za Francijo, brez polfinala pa so ostali tudi rekorderji po zmagah v Davisovem pokalu Američani (32), ki so morali premoč priznati drugi najuspešnejši državi v tem tekmovanju Avstraliji (28). Zmago oziroma vodstvo s 3:1 ji je prinesel Nick Kyrgios s prepričljivo zmago 3:0 proti Jacku Socku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.