Šport
28 ogledov

Avstralci in Belgijci dokončali delo

Belgija Davisov pokal EPA
Polfinalna para v svetovni skupini Davisovega pokala sta Avstralija - Belgija in Francija - Srbija.

V nedeljo so do zmag prišli Avstralci, ki so s 4:1 premagali ZDA, ter Belgija proti Italiji. Dvoboja Srbija - Španija ter Francija - Velika Britanija sta bila odločena že po sobotni igri parov.

Belgiji je v četrti partiji prišla do neulovljivega vodstva 3:1; štirinajsti igralec sveta David Goffin je premagal 38. z lestvice ATP Paola Lorenzija s 6:3, 6:3, 6:2.

Brez prvakov zadnjih let

Zadnje štiri reprezentance, ki so ostale v igri za naslov, v zadnjih šestih sezonah niso osvojile Davisovega pokala. Zadnja, ki ji je to uspelo, je bila Srbija 2010.

Branilci naslova Argentinci in lanski finalisti Hrvati so se letos poslovili že v prvem krogu in zanimivo, da sta njuna krvnika izpadla v četrtfinalu. Španci, ki so slavili v Osijeku, so zdaj pokleknili v Beogradu, Italijani, ki so presenetili sredi Buenos Airesa, pa so izgubili z Belgijo v Charleroiju.

V igri tudi ni prvakov iz 2015 Britancev, ki so bili brez Andyja Murrayja lahek plen za Francijo, brez polfinala pa so ostali tudi rekorderji po zmagah v Davisovem pokalu Američani (32), ki so morali premoč priznati drugi najuspešnejši državi v tem tekmovanju Avstraliji (28). Zmago oziroma vodstvo s 3:1 ji je prinesel Nick Kyrgios s prepričljivo zmago 3:0 proti Jacku Socku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.