Avstralec za zgodovino

Foto: Profimedia
Na zimskih olimpijskih igrah v Pyeongchangu bo nastopil Avstralec aboriginskega rodu.
Oglej si celoten članek

Avstralske barve na zimskih olimpijskih igrah v začetku prihodnjega leta v južnokorejskem Pyeongchangu bo zastopal tudi 21-letni umetnostni drsalec aboriginskega rodu Harley Windsor, njegova partnerica v konkurenci plesnih parov pa bo štiri leta mlajša naturalizirana Rusinja Ekaterina Aleksandrovskaja.

Windsor bo prvi avstralski domorodec, ki bo nastopil na zimskih olimpijskih igrah, na poletnih je doslej nastopilo že 51 športnic in športnikov.

ZOI 2018 Sloveniji napovedujejo dve medalji, ene zagotovo ne bo

"Počaščen sem, da bom nastopil na zimskih olimpijskih igrah. To ni priznanje le zame, temveč za celotno aboriginsko skupnost, na katero sem izjemno ponosen," je med drugim dejal Windsor, medtem ko je direktor izvršnega odbora pri avstralskem olimpijskem komiteju Matt Carroll dodal: "Srčno upam, da bo nastop Harleyja na zimskih olimpijskih igrah v Južni Koreji navdušil tudi druge mlade avtohtone športnike in mu sledili na njegovi poti."

Poleg Windsorja in Aleksandrovskaje bosta avstralske barve v umetnostnem drsanju v Pyeongchangu zastopala tudi Brendan Kerry in Kailani Craine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.