Šport > Zimski športi
116 ogledov

Avstralec za zgodovino

Ekaterina Aleksandrovskaja Harley Windsor
Na zimskih olimpijskih igrah v Pyeongchangu bo nastopil Avstralec aboriginskega rodu.

Avstralske barve na zimskih olimpijskih igrah v začetku prihodnjega leta v južnokorejskem Pyeongchangu bo zastopal tudi 21-letni umetnostni drsalec aboriginskega rodu Harley Windsor, njegova partnerica v konkurenci plesnih parov pa bo štiri leta mlajša naturalizirana Rusinja Ekaterina Aleksandrovskaja.

Windsor bo prvi avstralski domorodec, ki bo nastopil na zimskih olimpijskih igrah, na poletnih je doslej nastopilo že 51 športnic in športnikov.

Peter Prevc s kolajnama ZOI 2018 Šport Sloveniji napovedujejo dve medalji, ene zagotovo ne bo

"Počaščen sem, da bom nastopil na zimskih olimpijskih igrah. To ni priznanje le zame, temveč za celotno aboriginsko skupnost, na katero sem izjemno ponosen," je med drugim dejal Windsor, medtem ko je direktor izvršnega odbora pri avstralskem olimpijskem komiteju Matt Carroll dodal: "Srčno upam, da bo nastop Harleyja na zimskih olimpijskih igrah v Južni Koreji navdušil tudi druge mlade avtohtone športnike in mu sledili na njegovi poti."

Poleg Windsorja in Aleksandrovskaje bosta avstralske barve v umetnostnem drsanju v Pyeongchangu zastopala tudi Brendan Kerry in Kailani Craine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.