Baltska klofuta Rusiji: "Pod nobenim pogojem!"

Foto: Epa
Foto: Epa
Baltske države še naprej odločno nasprotujejo udeležbi Rusije na prihajajočih olimpijskih igrah.
Oglej si celoten članek

Olimpijski komiteji baltskih držav so se danes v skupni izjavi še enkrat izrekli proti nastopu športnikov iz Rusije in Belorusije na olimpijskih igrah poleti v Parizu, poročajo agencije.

Odločal bo CAS Rusi vložili pritožbo, želijo se vrniti v mednarodni šport

"Skupaj še enkrat poudarjamo svoje nestrinjanje in odklonilno stališče do odločitve izvršnega odbora Mednarodnega olimpijskega komiteja, ki posameznim športnikom z ruskim in beloruskim potnim listom dovoljuje nastop na igrah," so v pismu predsedniku Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomasu Bachu zapisali predsedniki olimpijskih komitejev Estonije, Litve in Latvije.

Mednarodni olimpijski komite se je odločil, da bodo na igrah lahko nastopili tisti športniki, ki nimajo nikakršne povezave z ruskimi oboroženimi silami in ki niso podprli ruske vojaške invazije v Ukrajini.

"Trdno smo prepričani, da pod nobenim pogojem ne smejo sodelovati na odprtju iger v Parizu," so v pismu še zapisali predsedniki Urmas Söörumaa (Estonija), Janis Buks (Latvija) in Daina Gudzineviciute (Litva).

Škandal Prvi mož športa prikrival ruski doping, nagrajen s prostitutkami Sanje ostajajo Ruski zvezdnik zavzel trdno stališče: "To je nesprejemljivo!"

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 13:17 18. Marec 2024.

    Baltičani , koji ste vi faktor , da boste komerkoli prepovedali nastop na OI ! Koji ste vi Q ? …

  • 09:32 16. Marec 2024.

    A Izraelci ne glede na poboj 3000in več otrok češ 25.000 ostalih civilistov bo veselo mahal z svojo zastavi in …

  • 19:31 15. Marec 2024.

    Baltske države naj se zavedajo da olimpijske igre niso ne politika in ne vojna...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.