Šport
18115 ogledov

Baltska klofuta Rusiji: "Pod nobenim pogojem!"

ruski olimpijski komite Epa
Baltske države še naprej odločno nasprotujejo udeležbi Rusije na prihajajočih olimpijskih igrah.

Olimpijski komiteji baltskih držav so se danes v skupni izjavi še enkrat izrekli proti nastopu športnikov iz Rusije in Belorusije na olimpijskih igrah poleti v Parizu, poročajo agencije.

CAS Odločal bo CAS Šport Rusi vložili pritožbo, želijo se vrniti v mednarodni šport

"Skupaj še enkrat poudarjamo svoje nestrinjanje in odklonilno stališče do odločitve izvršnega odbora Mednarodnega olimpijskega komiteja, ki posameznim športnikom z ruskim in beloruskim potnim listom dovoljuje nastop na igrah," so v pismu predsedniku Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomasu Bachu zapisali predsedniki olimpijskih komitejev Estonije, Litve in Latvije.

Mednarodni olimpijski komite se je odločil, da bodo na igrah lahko nastopili tisti športniki, ki nimajo nikakršne povezave z ruskimi oboroženimi silami in ki niso podprli ruske vojaške invazije v Ukrajini.

"Trdno smo prepričani, da pod nobenim pogojem ne smejo sodelovati na odprtju iger v Parizu," so v pismu še zapisali predsedniki Urmas Söörumaa (Estonija), Janis Buks (Latvija) in Daina Gudzineviciute (Litva).

Anders Besseberg Škandal Šport Prvi mož športa prikrival ruski doping, nagrajen s prostitutkami Kolesnikov Sanje ostajajo Šport Ruski zvezdnik zavzel trdno stališče: "To je nesprejemljivo!"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • Idioti 13:17 18.marec 2024.

    Baltičani , koji ste vi faktor , da boste komerkoli prepovedali nastop na OI ! Koji ste vi Q ? Predložite USA in IZRAEL za prepoved ! Bagro pokvarena !

  • marjan496 09:32 16.marec 2024.

    A Izraelci ne glede na poboj 3000in več otrok češ 25.000 ostalih civilistov bo veselo mahal z svojo zastavi in marsiral z športniki JEBEM MAMICE TOTEMU SVETU

  • urban0 19:31 15.marec 2024.

    Baltske države naj se zavedajo da olimpijske igre niso ne politika in ne vojna...

Sorodne novice