Svet
2187 ogledov

ZDA pripravlja odgovor na zlobno in surovo rusko vojno

bela hiša Profimedia
ZDA bodo v petek objavile nove sankcije proti Rusiji zaradi smrti ruskega opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega, je danes po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočila Bela hiša. Nove sankcije bodo sovpadale tudi z drugo obletnico ruske invazije na Ukrajino, ki se je začela 24. februarja 2022.

"Po navodilu predsednika Bidna bomo v petek objavili obsežen sveženj sankcij, da bi Rusija odgovarjala za to, kar se je zgodilo gospodu Navalnemu," je danes novinarjem povedal tiskovni predstavnik Sveta za nacionalno varnost ZDA John Kirby.

Po njegovih besedah bodo nove sankcije tudi "odgovor na zlobno in surovo rusko vojno", ki traja že dve leti. Ob tem sicer ni povedal, kaj točno naj bi vsebovale.

Iz Rusije so v petek prišla poročila, da je kritik režima ruskega predsednika Vladimirja Putina in borec proti korupciji Aleksej Navalni, ki je preživel že zastrupitev leta 2020, umrl v oddaljenem zaporu v Sibiriji, kjer je prestajal 19-letno zaporno kazen.

"Ne glede na to, kakšno zgodbo se ruska vlada odloči povedati svetu, je jasno, da sta za to odgovorna predsednik Putin in njegova vlada," je še dejal Kirby in rusko vlado pozval k transparentni preiskavi smrti Navalnega.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 17
  • LukaMB 18:05 22.februar 2024.

    Američani so tudi pametni in uprli se bodo odločitvi senilnega bidna in njegove demokratske satanistične elite. Ne razmišljajo vsi tako kot jim narekuje woke-lgbq pedo agenda in mainstream. Carlson ve in Carlson je zmagal, še obstajajo razumni.

  • Avatar Leon
    Leon 09:38 22.februar 2024.

    ZDA pripravlja odgovor na zlobno in surovo rusko vojno....posla bo nov bataljon topovske hrane iz Ukrajine . USA so glavni krivec za vse vojne na svetu .

  • janči 19:20 21.februar 2024.

    Pa kaj se izmed vse novinarske srenje ne najde eden, ki v tej opevani demokratični državi, polni spoštovanja človekovih pravic, ne more mimo cenzure in pove resnice. Pa sem že mislil, da so novinarji eni največjih resnicoljubov in poštenjakov, ki ...prikaži več se ne ozirajo na represijo in ljubijo svobodo govora.