Svet
2855 ogledov

Bombe padle le 150 metrov od Zelenskega in Micotakisa

Kiriakos Micotakis Volodimir Zelenski Epa Kiriakos Micotakis in Volodimir Zelenski na obisku v Odesi.
Ukrajinski predsednik in grški premier sta se znašla blizu eksplozij.

V Odesi na jugu Ukrajine so danes v bližini konvoja vozil, v katerih sta bila ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski in grški premier Kiriakos Micotakis, odjeknile eksplozije, sta sporočila voditelja. Po navedbah grških medijev, ki jih povzemajo tuje tiskovne agencije, so ruske sile med obiskom predsednika grške vlade mesto napadle z droni.

"Slišali smo zvok siren in eksplozije, ki so odjeknile v naši bližini. Nismo imeli časa, da bi prišli v zaklonišče," je na novinarski konferenci povedal Micotakis in izkušnjo označil za "zelo intenzivno". "Res je drugače brati o vojni v časopisih kot slišati jo na lastna ušesa, videti na lastne oči," je dodal.

Po besedah Zelenskega je napad zahteval mrtve in ranjene, a sprva podrobnih podatkov ni imel. Kasneje je ukrajinska mornarica za francosko tiskovno agencijo AFP povedala, da je bilo v napadu ubitih pet ljudi, več pa ranjenih.

"Lahko vidite, s kom imamo opravka. Vseeno jim je, kje napadejo," je poudaril ukrajinski predsednik. Po navedbah grških medijev so sicer eksplozije odjeknile okoli 150 metrov od konvoja vozil, v katerem sta bila voditelja.

Moskva potrdila napad na Odeso

Kiriakos Micotakis Volodimir Zelenski | Avtor: Epa Epa

Grška zasebna televizija SKAI je poročala, da so ruske sile Odeso med obiskom grškega premierja napadle z droni, medtem ko javna radiotelevizija ERT navaja, da se je zgodil napad z balistično raketo.

Napad sta na omrežju X obsodila predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen in predsednik Evropskega sveta Charles Michel. "Nihče ni prestrašen nad tem novim poskusom terorja," je ob tem zapisala von der Leyen in ponovila trdno podporo EU Ukrajini.

V Moskvi so medtem potrdili, da so ruske sile izvedle napad. Kot je sporočilo tamkajšnje obrambno ministrstvo, so pri tem zadeli hangar v odeškem pristanišču, ki naj bi ga uporabljale ukrajinske sile, navaja AFP.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 40
  • Idioti 09:04 08.marec 2024.

    A ni hec , da odkar Rusi napredujeo na vsej bojišnici , ni niti enega prispevka o strahotnih porazih UA . V vednost pa naši LAJAVI BABI in KACINU , da so UA uporabili včeraj PREPOVEDANE KASETNE BOMBE in z ...prikaži več njimi odbili napad in ubili okoli 20 Rusov ! Zato predlagam Putinu , da se več ne tepejo za vsako vas ampak samo počakajo na ugoden veter proti zahodu in UA podgane zastrupijo s plinom !

  • janči 17:29 07.marec 2024.

    Rusi lahko Zelenskega pospravijo, kadar hočejo. Očitno še ni primeren čas za to.

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 10:04 07.marec 2024.

    Rusi so objavili posnetek drona nad Zelenskim in grškim Prem. v Odessi. Kažejo celemu svetu da ga lahko ubijejo kadar hočejo!!!