Svet
3235 ogledov

Šok iz Rusije: Največji Putinov nasprotnik umrl v zaporu

Aleksej Navalni Profimedia
V zaporu je v 48. letu starosti umrl ruski opozicijski voditelj Aleksej Navalni.

Iz Rusije prihaja vest, da je v eni od ruskih zaporniških kolonij v Harpu (Jamalo-Nenško avtonomno okrožje) umrl Putinov veliki nasprotnik Aleksej Navalni. Po poročanju Moscow Timesa naj bi se Navalni po sprehodu nenadoma zgrudil, po prvih informacijah naj bi šlo naj bi za srčni zastoj. V zaporu so nemudoma poklicali zdravniško pomoč, ga skušali reanimirati, a vse je bilo zaman.

Navalni, eden največjih ruskih kritikov režima Vladimirja Putina, je sicer v ruskih zaporih prestajal 19-letno zaporno kazen, za rešetke so ga posadili leta 2021. Med drugim so mu očitali ekstremistična dejanja.

Konec lanskega leta so ga premestili v odročno zaporniško kolonijo znotraj arktičnega kroga. Večkrat se je pritožil nad obravnavo v zaporu. Tako naj bi ga pogosto dali v samico zaradi manjših nesporazumov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 99
  • kapljač 15:03 19.februar 2024.

    Če je Navalni bil največji Putinov nasprotnik , pomeni , da danes Putin naj ne bi več imel nasprotnikov? Ali kako?

  • kapljač 15:15 17.februar 2024.

    Zakaj bi ga ubijal , sej ga je imel zaprtega za 20 let in tako za zelo dolgo vrženega izven pogona ? Smrti si je prej zelel zahod in Ukrajina , bi rekel, da bi lahko pasli histerijo, ki ji ...prikaži veči ni videti konca , zoper Putina .

  • Avatar MS
    MS 11:15 17.februar 2024.

    V skrbi za zdravje Navalnega mu je Putin odmeril še drugo dozo Novičuka!