Barça odpustila Messijeve odvetnike

Foto: Epa lionel messi
Barcelona se pripravlja na pravno bitko s Lionelom Messijem.
Oglej si celoten članek

Katalonski velikan je v bojni pripravljenosti v luči neizbežnega razhoda z največjim nogometašem kluba Lionelom Messijem. Barcelona ne namerava  prav ničesar prepustiti naključju, saj želi za Messija iztržiti kar 700 milijonov evrov.

V pričakovanju pravne bitke je Barcça zaradi navzkrižja interesov končala dolgoletno sodelovanje z odvetniško pisarno Cuatrecasas. Ta namreč zastopa tudi Messija, kateremu je svetovala, naj klub o svoji nameri obvesti po faksu, v katerem je eksplicitno izrazil željo po odhodu.

Bomba! "Sploh si ne morem predstavljati, po drugi strani pa ..."

Odvetniki Cuatrecasasa bodo poskušali na sodišču dokazati, da ima Messi pravico do enostranske prekinitve pogodbe, medtem ko bo Barça to izpodbijala s protiargumentom, da je rok za aktivacijo klazule potekel že 10. junija.

Barcelona je z omenjeno odvetniško pisarno sodelovala več let. Ta je Katalonce zastopala tudi v primeru Neymarja, ki je po prestopu k PSG-ju zahteval izplačilo bonusa v višini dobrih 40 milijonov evrov, a je na sodišču doživel hladen tuš.

Zanimivo je tudi, da je bil prav predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu tisti, ki je Messiju svetoval podjetje Cuatrecasas že ob težavah s špansko davkarijo, odtlej pa podjetje zastopa vse njegove pravne interese.

Messi si kluba ne želi zapustiti v sovražnem vzdušju, zato je vodstvu ponudil roko in predlagal sestanek, vendar so mu odgovorili, da se lahko z njim sestanejo samo na temo nove pogodbe.

Vdor navijačev Messi povzročil obsedno stanje v Barceloni
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.