Bayern bo dobil novega šefa

Foto: Epa
Foto: Epa
Bavarski nogometni ponos bo vodil nekdanji vratar.
Oglej si celoten članek

Nekdanji vratar Oliver Kahn bo predsednik in izvršni direktor nemškega nogometnega velikana Bayerna od leta 2022, so sporočili iz ekipe iz Münchna. 

Kahna, ki je za nemško izbrano vrstno nastopil na 86 tekmah, so zato že vključili v upravni odbor kluba, vodstvo bavarskega kluba pa bo prevzel po koncu mandata Karla Heinza Rummeniggeja.

Nogometna legenda Rummenigge, ki ima 63 let, bo mandat končal konec leta 2011. Kahn je podpisal petletno pogodbo, ki bo spila v veljav 1. januarja 2020.

Prvi mož Bayerna Uli Hoeness je dejal, da se na volitvah 15. novembra ne bo potegoval za predsedniški položaj članov Bayerna, teh je uradno prek 291.000, niti za mesto predsednika nadzornega odbora, v slednjem bo ostal le član. Za svojega naslednika je predlagal Herberta Hainerja, nekdanjega prvega moža Adidasa. Z vsemi temi spremembami se bodo odprla vrata za novo vodstvo, ki mu bo poveljeval Kahn, najuspešnejši vratar v zgodovini Bayerna.

Sedaj 50-letni poslovnež Kahn je doslej delal tudi kot televizijski sokomentator. Iz Karlsruheja je prišel v Bayern leta 1994 in nato do tekmovalne upokojitve leta 2008 za rekordne nemške prvake zbral 429 nastopov.

Drama v Mariboru "Nekatere sodniške odločitve bi bile lahko drugačne"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.