Šport > Nogomet
157 ogledov

Bayern bo dobil novega šefa

Oliver Kahn Epa
Bavarski nogometni ponos bo vodil nekdanji vratar.

Nekdanji vratar Oliver Kahn bo predsednik in izvršni direktor nemškega nogometnega velikana Bayerna od leta 2022, so sporočili iz ekipe iz Münchna. 

Kahna, ki je za nemško izbrano vrstno nastopil na 86 tekmah, so zato že vključili v upravni odbor kluba, vodstvo bavarskega kluba pa bo prevzel po koncu mandata Karla Heinza Rummeniggeja.

Nogometna legenda Rummenigge, ki ima 63 let, bo mandat končal konec leta 2011. Kahn je podpisal petletno pogodbo, ki bo spila v veljav 1. januarja 2020.

Prvi mož Bayerna Uli Hoeness je dejal, da se na volitvah 15. novembra ne bo potegoval za predsedniški položaj članov Bayerna, teh je uradno prek 291.000, niti za mesto predsednika nadzornega odbora, v slednjem bo ostal le član. Za svojega naslednika je predlagal Herberta Hainerja, nekdanjega prvega moža Adidasa. Z vsemi temi spremembami se bodo odprla vrata za novo vodstvo, ki mu bo poveljeval Kahn, najuspešnejši vratar v zgodovini Bayerna.

Sedaj 50-letni poslovnež Kahn je doslej delal tudi kot televizijski sokomentator. Iz Karlsruheja je prišel v Bayern leta 1994 in nato do tekmovalne upokojitve leta 2008 za rekordne nemške prvake zbral 429 nastopov.

NK Maribor Viole Ljudski vrt Drama v Mariboru Šport "Nekatere sodniške odločitve bi bile lahko drugačne"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice